woensdag 25 oktober 2017


Traditiegetrouw gingen we dit jaar weer met de kinderen naar Lego World in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor ons is dit hét herfstvakantie uitje voor de kinderen. In 2013 gingen we voor het eerst op de trouwdag van mijn man en ik naar Lego World. Ik schreef er toen ook een blog over. We waren toen precies 2 jaar getrouwd. De keer daarna was in 2015. Hayden was toen groot genoeg om al zijn ogen flink uit te kijken. In 2013 kon hij nog amper rechtop zitten dus toen kreeg hij er nog niet zoveel van mee.

Vorig jaar waren we er alweer voor de derde keer en die dag kan ik me ook nog goed herinneren. Hayden had zo'n fantastische dag dat hij wel een aantal maanden over Lego World praatte. Die keer maakten we ook voor het eerst een vlog voor Broer en Zus TV van Lego World, dus we konden gelukkig vaak genoeg terug kijken naar die leuke dag.

De kinderen waren dan ook door het dolle heen toen ik ze vertelde dat we Lego World weer mochten bezoeken. Dit keer weer op onze trouwdag. Afgelopen zaterdag 21 oktober waren mijn man en ik 6 jaar getrouwd. En we hebben echt een hartstikke leuke ochtend en middag gehad, want er was weer zoveel te zien en te doen.

Lego Friends

Deze keer waren er 2 verschillende gedeeltes van Lego Friends. In 1 van de hallen vond je een groot 'zwembad' vol met blauwe lego blokjes. Hier zijn de mannen ook volop gaan bouwen met z'n tweeën. Hayley en ik liepen wat rond, bouwden samen een Lego Friends huisje en Hayley ging in de Lego 'waterval'.

In het andere gedeelte van Lego Friends stond dit keer geen kermis attractie, maar een 'sneeuwglijbaan', waar de kinderen vanaf konden glijden in een grote opblaasband. Dat hoef je geen 2 keer tegen Hayden te zeggen. Hij is dol op adrenaline en kent geen vrees. Hij ging een paar keer achter elkaar van de glijbaan af, terwijl Hayley lekker aan het bouwen was.

Het leuke aan Lego Friends op Lego World, is dat de activiteiten ook echt passen bij de serie Lego van dat jaar. Vorig jaar kwam namelijk de kermis- lijn uit van Lego Friends en dit jaar is het de sneeuw/winter- lijn. Hayley heeft na afloop van Lego World ook meteen de sneeuw chalet gekocht.

Lego Duplo

Hier waren ook 2 verschillende gedeeltes van in Lego World. De kinderen konden in deze hoeken ook weer heel veel bouwen en spelen. Ook was er een podium waar er gedanst kon worden samen met een animatie team.

Hayley en Hayden kropen lekker door de mega bakken met Lego Duplo heen om te bouwen. De kinderen konden echt zwemmen in de Lego.

Lego Star Wars

Star Wars Lego is ook zo gaaf. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de grote 'kinderen' onder ons. Helaas was dit gedeelte minder uitgebreid dan voorgaande jaren. Maar ook hier konden de kinderen bouwen (we liepen de hele dag van bouwtafel naar bouwtafel). Er was een springkussen en er stonden grote Lego bouwwerken van Star Wars.


Lego Boost

Lego Boost was nieuw voor ons. Met deze Lego set kun je simpel gezegd je eigen Lego robot maken en besturen via een app op je tablet. Dit is dus Lego in een volgend level of stadium kun je zeggen.
We hebben verbaasd gekeken naar de robots die heen en weer bewogen op de tafel.

Lego Boost is 1 set die je kunt kopen voor ongeveer €160,- wat ik niet eens zo prijzig vind voor Lego en wat je er allemaal mee kunt doen. Je kunt namelijk 5 verschillende figuren maken met deze set. Echt super vet. Lego Boost is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Lego Ninjago

Dit vond ik 1 van de mooiste gedeeltes van Lego World. In de roodgekleurde Ninjago hoek, konden de kinderen klimmen op een survival-baan, bouwen met Ninjago lego, een Ninjago masker maken en de prachtige Ninjago bouwwerken bewonderen.
Het mooiste bouwwerk vond ik de Lego draak in de Ninjago hoek. Deze had een ingebouwde rookmachine. Het zag er zo gaaf uit met die rook en het rode licht.

Lego Fans

In de centrale hal vond je de Lego Fans. Hier zie je de meest prachtige bouwwerken en creaties van de allergrootste Lego Fans die hun hobby delen met de bezoekers van Lego World.
Het is heel bijzonder om te zien hoe creatief je kunt zijn met Lego. Het allermooiste dat we zagen was Disney World.

Dit zijn alle hoeken die wij hebben bekeken op Lego World. En dan hebben we niet eens alles uitgebreid gezien en gedaan. Lego World is zo groot dat je ogen tekort komt. Maar we hebben weer een fantastische ochtend en middag gehad. De kinderen hebben heel veel gebouwd en gelachen. En natuurlijk gingen ze naar huis met allebei een pakketje Lego om thuis weer lekker verder te bouwen.

Bekijk hier de video van ons bezoek aan Lego World op Broer en Zus TV.

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!