zaterdag 14 oktober 2017


Ik vind het echt super leuk om fotoboeken te maken. Maar dan old school. Gewoon foto's laten afdrukken en dan opplakken in een mooi boek met stickers en handgeschreven teksten erbij. Ik heb het dan ook de eerste 3 jaar voor Hayley gedaan. Maar toen kwam het tijdgebrek.

Ik moet nog steeds aan het babyboek van Hayden beginnen. Op een 1 of andere manier komt het er gewoon niet van. Ook al gaat dat boek er komen hoor! Ik moet er echt de tijd voor nemen en die tijd is zo schaars met mijn drukke baan.

Nu wilde ik zo graag een leuk album maken van onze vakantie in Slagharen. En deze keer koos ik om een digitaal een fotoboek te laten drukken. Dat gaat allemaal even iets sneller dan foto's laten ontwikkelen en plakken met de hand.

Fotofabriek

Via fotofabriek koos ik voor een liggend fotoboek met 24 pagina's en een harde cover. Via de gratis software die kunt downloaden via de site, kun je makkelijk je eigen fotoboek maken.
Je kunt ook kiezen voor een fotoboek met een zachte cover, een spiraalbinding of een exclusief fotoboek. Bij het exclusieve fotoboek kun je linnen rug maken, de kleur van de omslag bepalen en het papiersoort. Ideaal dus als je een hele bijzondere herinnering op een mooie manier wilt vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan een trouwalbum.


Mijn fotoboek

Voor de voorkant van mijn fotoboek koos ik een leuke cowboy-achtige foto van de kinderen. De tekst maakte ik zwart, al had ik die achteraf liever wit gedaan.

Ik bleek de foto niet helemaal goed te hebben uitgelijnd waardoor er nog witte randen over waren.
Voordat fotofabriek het boek wilde drukken, hebben ze contact met mij opgenomen en vroegen dit te veranderen. Mijn fotoboek was automatisch opgeslagen in de software, dus ik hoefde hem alleen maar te openen en een beetje aan te passen. Fijn dat fotofabriek zo mee dacht!

Ik heb de leukste foto's van de vakantie uitgezocht en deze in het boek gedaan. Het zijn voornamelijk foto's van de kinderen geworden. Het papier is mooi zacht en glanzend en de foto's zijn een goede kwaliteit. Al gaf de software aan dat mijn foto's matige kwaliteit waren. Toch is het mooi geworden.

Naast de foto's heb ik korte tekstjes getypt en verschillende stickertjes erbij 'geplakt'. In de software kon je kiezen uit diverse stickers, maar ik heb ook gewoon plaatjes van internet gehaald en deze erbij gedaan.

En voor de achterkant koos ik ook weer een leuke foto van de kinderen. Zo hebben we een mooi persoonlijk boek van onze vakantie. En via deze digitale weg was het boek super snel klaar en ik ben er hartstikke blij mee. Ik zat er dan nu ook aan te denken om een soort van jaarboeken te maken. Aan het einde van het jaar een boek vol met leuke foto's en teksten van het gehele jaar. Ik maak namelijk zoveel foto's in het jaar en het is natuurlijk wel leuk er iets mee te doen. Net zoals ik nu bij deze vakantie van Slagharen heb gedaan. Volgende keer kies ik dan voor een spiraalbinding, dat lijkt me wat lekkerder bladeren.

Oordeel

Ik ben heel erg blij met het fotoboek. De kwaliteit is mooi en de service was ook erg goed aangezien ze mij belde vanwege de witranden. Ze hadden het ook zo kunnen laten en dan was ik achteraf vast niet zo blij geweest. Wij hebben door dit boek een blijvende herinnering in huis waar we lekker vaak in kunnen bladeren. Volgende keer bestel ik zeker weer mijn fotoboek bij fotofabriek.

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!