donderdag 17 november 2016


Zoals elk jaar komen er een aantal Sint- tips voorbij. Zodat alle Sint en Pieten wat inspiratie kunnen opdoen als het gaat om (wat ik vind) de allerleukste avond van het jaar: pakjes avond!!
De eerste tip van dit jaar, maar de 13e tip in de Sint- tip reeks is de KidiFluffie van Vtech. Wij laten jullie het katje zien er is namelijk ook nog een hondje van.

KidiFluffie Kat

Het kleurrijke en zachte knuffeltje zit in een vrolijke verpakking. Op de verpakking wordt al aangegeven welke verschillende functies de KidiFluffie heeft. Ook zit er nog een uitgebreide handleiding in de doos. Bewaar deze handleiding goed, zodat je altijd even kan terugkijken.

De KidiFluffie is ongeveer 30 cm groot en de batterijruimte zit in de rug. De knuffel heeft 2 standen: de demo modus en normale modus. Met de normale modus kun je alle functies uitvoeren en met de demo modus is dit beperkt. Als je hem uit de winkel haalt staat hij op de demo modus. Schakel hem dus om naar de normale modus. Dit knopje zit bij de batterijruimte. Zo kun je direct met de KidiFluffie spelen.

Functies en spelletjes
 
Op het linker pootje en het rechter pootje zitten een knopje. Tevens is het hartje en het knoopje een knop. Je kunt de pootjes gebruiken om de KidiFluffie te laten zingen en het knoopje om je KidiFluffie te kietelen.
 
Zodra je op het hartje drukt kom je in het hoofdmenu. De oogjes veranderen dan in een keuze scherm. Met het rechterpootje blader je naar rechts en met het linker pootje blader je naar links.
In het keuze menu kun je kiezen uit:
 
- Eten en verzorgen. Je kunt de KidiFluffie verschillende etenswaar geven en verzorgen wanneer hij ziek is. Nieuwe items worden beschikbaar wanneer de KidiFluffie een nieuw niveau bereikt.
- Sportspelletjes: Je kunt met je KidiFluffie springen, fitnessen en dansen.
- Spellen: Ook zijn er diverse spelletjes.
- Muziek: Je kunt naar tien rustgevende melodietjes luisteren. Met het linker- of rechterpootje kun je 'bladeren' door verschillende soorten liedjes.
- Grappig gesprek: Als je het wolken icoontje selecteert en dan begint te praten, herhaalt de KidiFluffie wat je zegt.
- Klok: Hier kun je de klok bekijken, de wekker zetten of de datum en tijd instellen.
- Volume & Schermcontrast.
 

Ouder- instellingen
 
Als ouder kun je verschillende instellingen doen. Zo kun je voor beide pootjes en het knoopje een stemopname doen. Deze opnames zijn te horen wanneer de toetsen ingedrukt worden tijdens het vrije spelen. En ook kun je de naam van je kindje inspreken zodat de KidiFluffie deze zal gebruiken tijdens de dagelijkse zinnetjes.
Ook kun je nog de slaaptijd instellen. Wanneer de KidiFluffie slaapt, zal hij niet willen spelen en reageert hij niet op het indrukken van de toetsen.
 
Oordeel
 
Het is echt een ontzettend leuk stuk speelgoed. Ook valt de KidiFluffie in een brede leeftijdscategorie; van 4 tot 10 jaar. En is geschikt voor jongens en meiden! Ik heb een zoon van 3,5 en een dochter van 7. Beide zijn ze ontzettend enthousiast over de KidiFluffie.
 
De functies zijn erg divers en het feit dat je stem opnames kunt doen en deze kunt veranderen is hartstikke vernieuwend. Je ziet dat het speelgoed steeds digitaler wordt en de KidiFluffie is een goede combinatie van oud en nieuw speelgoed. Het is eigenlijk een knuffel met drukknopjes, maar dan anno 2016.
 
Tevens is de prijs ook niet slecht. Er zijn soortgelijke knuffels waar je €100,- voor moet neerleggen, maar de KidiFluffie is slechts €29,95. Een mooie prijs voor deze knuffel. Een absolute aanrader voor de Sint!
 
 

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!