donderdag 4 augustus 2016


Misschien heb je het al voorbij zien komen, misschien ook nog niet. Maar sinds een aantal weken heeft Hayley haar eigen YouTube kanaal. Maar waarom? zou je misschien denken. Eerlijk gezegd dezelfde reden als waarom ik blog; gewoon omdat ze het leuk vindt.

Hayley kijkt als sinds ze klein is liever filmpjes en tekenfilms op YouTube dan op de televisie. Op YouTube kun je namelijk gewoon kiezen wat je wilt kijken. En doormiddel van allerlei verschillende vlogs kun je een kijkje nemen in het leven van een ander. Hayley kijkt dan graag naar andere gezinnen die speelparken en waterparken bezoeken. Op die manier kwam ze terecht bij de filmpjes van Family Funpack. Een Amerikaans gezin die elke dag filmpjes plaatsen over al hun belevenissen en de hoeveelheid speelgoed en kleren die ze hebben. Hayley vindt het fantastisch om naar te kijken en heeft haar kleine broertje er al in meegenomen.

Al die filmpjes inspireerde haar om zelf ook filmpjes op te nemen. Ik heb er even over moeten nadenken. Zij wilde graag die filmpjes, maar hoe moesten we dat nou gaan vormgeven? Ik ben niet het type YouTuber. Ik zou zelf echt niet gaan vloggen. Niet dat ik het stom vind, maar het is gewoon niet mijn ding. Daardoor kwam het idee dat het echt helemaal Hayley's ding zou worden. Haar kanaal, haar video's, haar belevenissen. En Hayden doet er als side kick in mee. Hij wilt soms wel meedoen en soms niet.

Hayley vond het goed. En daarom kozen we samen een videocamera uit die we konden gaan gebruiken voor het vloggen. Het is ook meteen een compacte fotocamera van prima kwaliteit, zodat ik niet meer met die grote spiegelreflexcamera steeds hoef te slepen om een fatsoenlijke foto te maken. Helemaal fijn als we straks deze zomer op vakantie gaan met z'n vieren.

Inmiddels heeft Hayley nu 7 filmpjes online staan op haar kanaal. En we hebben deze zomer genoeg tijd om leuke video's te maken. In haar video's zullen vooral pretparken en dierentuinen te zien zijn. Maar ook verschillende spelletjes, speelgoed en leuke spullen die we krijgen thuisgestuurd via de post. We maken er gewoon wat leuks van. Hayley heeft er in ieder geval heel veel plezier in. Zodra we een filmpje gaan opnemen is ze helemaal in haar sas en geconcentreerd. Echt heel leuk.

Zoals vandaag maakten we een video met de challenge zon maan en sterren. Dat was heel grappig om op te nemen. Het is een simpel spelletje, maar het zorgde voor genoeg vermaak en leuke beelden.


Het aantal views is nog niet mega en er hebben zich nu 17 mensen geabonneerd op haar kanaal. Dat groeit allemaal vanzelf wel. Hayley wilt er miljoenen ;) nou ben benieuwd of haar dat gaat lukken. Zolang ze maar plezier heeft in het maken van haar video's. Wil jij je ook abonneren op haar kanaal? Klik dan op deze link.

Heb je nog leuke idee├źn voor een filmpje? Dan horen wij dat natuurlijk graag!


0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!