donderdag 4 juni 2015


Deze week mochten we weer heel wat kilometers afleggen; de avond vierdaagse ging maandag weer van start! Aangezien Hayley het vorig jaar zo leuk vond en dit jaar weer graag mee wilde doen besloten we maar die 20 kilometer in totaal te gaan wandelen met haar. En we hebben het gered.

De eerste 2 avonden is mijn man met haar gaan lopen, want ik moest werken. Vooral de tweede avond was erg zwaar vanwege het weer. Maar gelukkig waren dag 3 en 4 een stuk beter. Dag 3 ben ik met de kindjes op sleeptouw gegaan. Ik was helemaal gebroken aan het einde van de avond. En Hayley rende nog vrolijk door het huis heen. Zij had inmiddels al 15 kilometer achter de rug.

Maar de laatste avond was ook vrij pittig, Het was erg warm en Hayley was moe. Ze moest echt even doorzetten. Ik vind het ook hartstikke knap dat ze het wederom heeft gehaald. Met een hoop snoepen, spelen en kletsen zijn we de avond doorgekomen. En Hayden? Die had het prima naar zijn zin in de wagen. Hij kreeg volop aandacht van de mensen om hem heen en kon de hele weg koekjes eten en drinken. En met zijn zonnebril en pet op zag hij er ook wel erg cool uit.

Vooral de laatste meters moest Hayley bikkelen. De warmte en de afstand, maakte deze avond extra zwaar. Met veel trots nam ze dan ook haar medaille en wandeldiploma in ontvangst. "Heb ik nu gewonnen dan mama?" vroeg ze me. Ik vertelde haar dat ze niet heeft gewonnen, maar wel heeft overwonnen. Want doorzetten en dan je medaille halen is een overwinning. "Dus eigenlijk winnen we allemaal?!" Juist. En dat maakt de avondvierdaagse zo leuk. Iedereen die doorzet wint. Eigenlijk geeft dit een levensles mee. Als je doorzet kun je overwinnen. En ja die laatste loodjes wegen nou eenmaal het zwaarst. Ik ben dan ook wederom hartstikke trots. Medaille nummer 2 heeft ze in de pocket. Yeah!

1 opmerking:

  1. Fijn dat het gelukt is! Ze ziet er heel blij uit! Goed gedaan hoor!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!