donderdag 26 maart 2015

Zoals jullie wel weten, hebben wij het hier thuis druk met werken en de dagelijkse dingen in het leven. Sinds mijn nieuwe baan moeten we ontzettend veel plannen. Onze roosters moeten op elkaar aansluiten en ook moeten we dagen vrij maken voor leuke dingen. Het is wat hoor dat geplan! Onze hele week wordt zowat uitgestippeld. Ja we doen het allemaal zelf, maar om alles in goede banen te laten lopen, is het wel nodig.

We zaten alleen nog met 1 ding in onze maag; de wekelijkse boodschappen. Elke dag of om de zoveel dagen naar de supermarkt, daar zijn wij al lang geleden van afgestapt. Sinds een lange tijd gaan we 1 keer in de week grote boodschappen doen. Maar zelfs daarvoor is amper tijd. Het is gewoon zo een gedoe. En eerlijk gezegd is het ook geen fantastische bezigheid met 2 kinderen. Maar we moeten eten, dus die boodschappen moeten ook gebeuren. En zo staat vaak onze vrije zondag in het teken van de boodschappen doen. Dat begon ons toch echt te irriteren.

Vorige week stond ik met een moeder te kletsen van een jongetje uit de klas van Hayley. Na een tijdje moest ze gaan, want de boodschappen zouden thuis bezorgd worden. Ik werd nieuwsgierig, want het principe klonk erg goed. Tuurlijk had ik ooit van het fenomeen gehoord, maar boodschappen thuis laten bezorgen is toch iets voor oude mensen? "Sinds mijn tweede zwangerschap doe ik het al, het is echt ideaal," vertelde ze. Eenmaal thuis ben ik achter de computer gedoken om op de site te kijken van de grote en bekende supermarktketen. Die bezorgkosten vielen wel mee, het ene tijdstip is het 5 euro en het andere tijdstip 8 euro. Dat vond ik het wel waard. De moeite en tijd die wij moeten nemen voor boodschappen....dan neem ik die bezorgkosten wel voor lief!

Die avond besprak ik het met mijn man. Ik vroeg wat hij er nou van zou vinden. Gelukkig was hij ook erg enthousiast. Afgelopen maandag deden we online boodschappen in de middag en dinsdagochtend om 10:00 uur werden ze thuisbezorgd. De kratten werden netjes in de keuken gezet en ik kon betalen door middel van een mobiele pin. Heel rustig pakte ik samen met Hayden de boodschappen uit en keek de bon goed na. Helaas miste ik wel 5 artikelen. Dat was dan weer een flinke tegenvaller. Ik moest dan weer de klantenservice bellen en uiteindelijk waren het te weinig artikelen om na te leveren. Gelukkig kwamen ze wel met een nette oplossing: bij de volgende bestelling wordt het totaal van de missende producten van het bedrag afgehaald en ook de bezorgkosten hoef ik niet te betalen.

Dat online boodschappen doen beviel dus erg goed. Ik zie er veel voordelen in:

* Doordat je niet langs de schappen loopt zal je denk ik minder snel een impuls aankoop doen;
* Je hebt een duidelijk overzicht van alle acties en aanbiedingen;
* Mocht je het bedrag te hoog vinden, kun je artikelen schrappen zonder dat je voor gek staat;
* Statiegeld flessen kun je gewoon inleveren, dat moet je wel aangeven bij je bestelling;
* De kinderen hoef je niet mee te sleuren door de supermarkt;
* Je hoeft geen moment meer in te plannen om samen boodschappen te doen;
* Geen gesleep meer met boodschappen.

Maar ook zijn er dus nadelen;

* Als je wat bent vergeten te bestellen, moet je alsnog naar de supermarkt;
* Soms kan een product niet geleverd worden, dat zie je pas als je de bestelling thuis krijgt;
* Er kunnen artikelen ontbreken en dan moet je dus weer de klantenservice bellen;
* Je moet €4,- statiegeld per krat betalen.

Toen ik deze week op instagram zette dat we de boodschappen online hadden besteld, kreeg ik veel reacties van moeders die dus ook hun boodschappen online bestellen. Ik had echt niet verwacht dat zoveel jonge mensen op die manier hun boodschappen doen. En het is ook hartstikke handig. Voor ons in ieder geval wel. Ondanks de nadelen vind ik het ideaal. En aankomende zondag avond ga ik weer al mijn boodschapjes online bestellen. In alle vrede met een lekker kopje thee.

1 opmerking:

  1. Ik heb ook een aantal keer online boodschappen gedaan, toen ik zwanger was. Het nadeel van online boodschappen doen vind ik zelf dat je niet kan uitzoeken welke bananen je bijvoorbeeld neemt. Soms is het handiger om meer groene bananen te kiezen bijvoorbeeld, en soms heb je de bananen dezelfde dag nog nodig en wil je liever gele... :-) Dat geldt eigenlijk voor alle verse producten.
    Maar wat betreft het overzicht en de impulsaankopen is het inderdaad wel een hele goede!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!