maandag 9 februari 2015

Vorige week begon rustig maar eindigde met keihard werken. Vrijdag, zaterdag en zondag had ik namelijk drie nachtdiensten vanwege een festival op mijn werk. De dagen ervoor heb ik dus lekker rustig aan gedaan.

Maandag deed mijn internet het helaas niet. Pas in de avond zette ik een foto neer op instagram, maar heb die later per ongeluk weer verwijderd. Maandag was weer de dag voor school en zwemles. Hayley kwam alleen een beetje overstuur uit het zwembad. Ze moesten het diepe bad even proberen met de groep. Diegene die het durfden mochten door naar de volgende groep. Hayley was aan het huilen, ze wilde absoluut nooit dat diepe en koude bad in. Dat komt wel, die vrees hebben vele kindjes. Komt goed.

Dinsdag was het mijn beurt om Hayley in de ochtend naar school te brengen. Mijn man en ik wisselen namelijk de dagen. Hayden heeft het slapen ontdekt en zo kunnen we om de dag uitslapen. Dat is wel fijn en om de beurt lang slapen, doet ons beide goed. Dinsdagochtend was het wel ontzettend koud en dus gingen we dik aangekleed richting school.

In de avond hadden we een gezellig tafelmoment. Ik at met de kinderen couscous. Ik kreeg op de foto al de vraag of Hayden niet van een bordje eet. Nee dat doet hij niet inderdaad. Hij kiept het altijd om op zijn blad. Gelukkig zit er een extra blad dat ik eraf kan klikken en dat noemen we dan ook zijn bord. Hayden is best primitief. Stukjes mandarijn eet hij ook van de tafel. Een hoop gerommel dus dat eten, maar goed, als hij maar eet denk ik dan. Het tafelen begon dus goed. Hier en daar gingen er wat happen in de mond. Alleen eindigde het weer met een hoop couscous op de grond en gemopper (zucht).

Woensdagochtend bracht mijn man Hayley naar school, maar om 08:40 uur hoorde ik weer kindervoetstappen in de gang. "Mam ik heb studiedag!" Oepsie! Ik had de jaarplanning nog niet overgenomen in mijn 2015- agenda. En dit kwam er dus van. Hayley was in ieder geval blij met haar dagje thuis.

In de middag had ik een momentje rust. Hayley ging op bed een filmpje kijken samen met Scarlett en Hayden besloot een hele lange tuk te doen.
 
In de avond gingen we sinds een lange tijd weer verder met de gang. Soms ligt een klusprojectje bij ons een aantal maanden stil. We hebben weer wat geverfd. Het is nog steeds niet af, maar we zijn weer een stukje verder. Door de drukte met de kinderen en het werken, hebben we gewoon niet zo heel veel tijd voor klussen.

Donderdag was ook een heerlijke rustige dag. Hayley moest weer naar school en Hayden en ik besloten niet heel veel te doen die dag. Wel heeft hij veel geknuffeld met zijn grote knuffel beer, hij is helemaal weg van zijn grote teddy.


Vrijdag moest ik mijn eerste nacht werken. In de ochtend moest ik er vroeg uit voor de kinderen en dus was mijn man op tijd thuis zodat ik in de middag nog even kon slapen. Hayley had haar zoveelste kinderfeestje en was dus gezellig op pad. Zo was het ook best rustig in huis en kon ik nog een aantal uurtjes mijn ogen sluiten.


Nadat ik had geslapen, haalde mijn man Hayley op van haar feestje en aten Hayden en ik een hapje. Daarna pakten we de spullen in voor de kindjes, want zij gingen samen 2 nachtjes logeren bij mijn ouders. Mijn man moest mij namelijk ophalen van mijn werk de nachten en dus besloten we dat het beter was voor de kindjes om lekker te slapen bij opa en oma. Anders moesten ze mee op sleeptouw midden in de nacht en dat zagen we niet zo zitten 3 nachten achter elkaar.

De eerste nacht werken ging prima. Het slaapje in de middag had me goed gedaan en daarom hield ik het goed vol. Rond 06:00 uur in de ochtend lag ik dan eindelijk in bed. Ik viel als een blok in slaap en de volgende dag sliep ik tot in de middag. Wat was het huis stil zo zonder kindjes! Wel konden we in harmonie en rust boodschappen doen. Normaal duurt het 1,5 uur om de wekelijkse boodschappen te halen en op te ruimen. Zaterdag waren we echt heel snel klaar met alles. En in de avond besloten we voor mijn tweede nachtdienst samen uit eten te gaan. We moesten maar even van de gelegenheid gebruik maken.


De tweede nachtdienst ging ook prima. Met een rolletje druivensuiker en een flesje AA, kwam ik de nacht wel door. Ik lag ook die ochtend pas om 06:00 uur in mijn bed. Ik sliep tot in de middag en halverwege de dag, hebben we de kindjes weer opgehaald. Ik had ze allebei ontzettend gemist. In de avond hebben we ook gezellig aan tafel gegeten.

Na het eten moest ik wel weer richting mijn werk, voor mijn laatste nachtdienst. Dat was wel even zwaar. Zo'n derde nacht is even aanpoten. Maar gelukkig kreeg ik een opleving en kwam ik de nacht wel weer door. Ook werd het niet zo heel laat en lag ik rond 03:00 uur onder de dekens.

Het was een behoorlijke ontgroening bij mijn nieuwe baan met 3 nachtdiensten achter elkaar. Maar wel leuk. Ik heb veel plezier gehad, veel geleerd en heel veel nieuwe mensen ontmoet. 
Categories:

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Wat voor werk doe je nu precies?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik werk als praktijkbegeleider in een restaurant in een vakantiepark. Dat betekend dat ik meer verantwoordelijkheid heb en mensen moet in werken en begeleiden. Maar werk ook gewoon als bediening. En zodra de floormanager niet aanwezig is, ben ik verantwoordelijk voor alles.

      Verwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!