zondag 18 januari 2015

Het is alweer tijd voor mijn derde diary, wat vliegen de weken voorbij. Deze week was ik veel thuis, maar regelde wat dingen vanwege het leuke nieuws dat ik kreeg vorige week. Verder was het nogal een aparte week met onder andere; zwemles, een tandpasta etende Hayden en een middagje Ballorig dat nogal in het water viel.
 
Maandagochtend stonden we weer vroeg op voor school. Tenminste Hayley en ik dan. Hayden was zo ontzettend moe dat hij lang sliep. De mannen bleven dus lekker op bed liggen, toen Hayley en ik door weer en wind naar school liepen.
 
 
Om 09:15 uur maakte ik Hayden wakker. Hij lag al zo ontzettend lang te slapen. Het was tijd om wat te eten en te drinken. Gelukkig bleef de pleister goed zitten en trok hij hem er zelf niet vanaf. Ondanks alles bleef hij gewoon de hele dag vrolijk. Hij leek helemaal geen last te hebben van zijn pleister.
 
 
Verder was het een dag vol mijlpalen. Hayden plaste voor het eerst op zijn potje die in de w.c. staat. Hij zei: "Mama, C?!" en trok me mee naar de w.c.  Daar zette ik hem op zijn potje en hij deed een plas. Super knap van hem. En Hayley haalde met zwemles haar eerste sticker. Ze kreeg een test tijdens de zwemles en mocht toen door naar de volgende groep.
 
 
Dinsdag was officieel een rotdag. De dag begon op zich heel normaal. Hayley ging naar school en Hayden en ik waren samen thuis. We hadden gezellig samen ontbeten en Hayden speelde lief. Toen ik even in de spiegel keek om wat make up op mijn gezicht te smeren ging het mis. Op het moment dat ik weer naar Hayden keek, was hij de kindertandpasta aan het leegzuigen. Ik schrok me een ongeluk. Ik weet dat teveel van dat spul gevaarlijk kan zijn en belde daarom 112. Het hele verhaal van die dag lees je hier.
 
 
Woensdag was ik weer een beetje bijgekomen. Ik was zo geschrokken van het hele tandpasta- gebeuren! Die dag moest ik even op pad. Ik moest wat dingetjes regelen vanwege het leuke nieuws, waar ik nog steeds niks over ga zeggen. Dat komt wel, het heeft even wat tijd nodig. Toen ik weer thuis was, heb ik gezellig met de kindjes gespeeld. En aangezien ik geen zin had om te koken die avond, hebben we lekker pizza besteld.
 
 
Ik had eerlijk gezegd ook niet zo heel veel (lekkers) meer in huis. En dus was het donderdag tijd voor de grote boodschappen. Dat doen mijn man en ik 1 keer per week. Dan hoeven we af en toe alleen naar de winkel voor wat fruit of kattenvoer dat bijvoorbeeld op is. Voor de rest kunnen we dan weer een weekje vooruit. Elke dag kleine boodschapjes is gewoon zo een gedoe. Het liefst zou ik 1 keer per maand de boodschappen doen.
 
 
Vrijdag wilde ik eigenlijk een ochtendje naar de stad gaan. Elke week ga ik even naar het centrum. Ik heb altijd wel spulletjes die ik moet halen. Maar deze week had ik niks perse nodig. Ik besloot daarom gewoon lekker thuis te blijven met Hayden. Ik heb veel opgeruimd en gepoetst. En ook hebben Hayden en ik samen veel tv gekeken. Dat vindt hij soms zo ontspannend. Dan zit hij gewoon even stil, heerlijk is dat.
 

Toen ik Hayley van school haalde, wilde een vriendinnetje van haar graag komen spelen. Ik vond het prima. De meiden speelden samen boven en Hayden sliep door alle herrie heen. Zo kon ik even ontspannen aan mijn blog werken en schreef over het tandpasta- drama van Hayden.

Zaterdag was weer mijn mama-dagje. De kindjes gingen al vroeg naar mijn ouders en daarom dook ik in de ochtend nog voor 2 uurtjes mijn bed in. In de middag had ik rijles en daarna gingen mijn man en ik lunchen. Gewoon een momentje samen. Eenmaal thuis besloten we de kinderen te halen en gezellig uit eten te gaan met z'n vieren. Nou ja, het was hopen dat het gezellig zou worden. Want uit eten gaan met Hayden is vaak drama. We gingen naar het pannenkoekenschip.

 
Tot onze grote verbazing ging het best wel goed. We hebben 1,5 uur gezeten. De kindjes aten goed en leken zich prima te vermaken. Dat maken we niet vaak mee. Meestal zit Hayley te zeuren tijdens het eten en Hayden te huilen in zijn stoel, omdat hij niet lang kan stilzitten. Het was dan ook dat we het sinds een lange tijd weer probeerden om met z'n vieren uit eten te gaan. Aangezien het zo goed ging, wil ik best overwegen binnenkort weer ergens een hapje te gaan eten. Hopelijk gaat het dan net zo goed als deze keer.
 
Zondagochtend begonnen we de dag met een uitgebreid ontbijtje. Ik maakte gekookte eieren en een fruitsalade. Lekker en gezond!
 
 
Die middag wisten we even niet zo goed wat we moesten doen. Het weer was niet mooi genoeg om een dagje op stap te gaan. Toch barstten de kinderen van de energie en moesten we er echt even uit. We besloten dan naar Ballorig te gaan, niet ver van ons huis met de auto. Helaas liep de middag een beetje in het water. Het onderhoud is heel slecht en de matten zijn overal kapot. Het was voor ons dan ook goed opletten dat de kinderen zich niet bezeerden of dat Hayden geen inhoud van een mat op zat te eten. Dat gebeurde gelukkig allemaal niet. Wel kwam er een meisje keihard op Hayden afrennen en botste tegen hem aan waardoor hij plat achterover viel op zijn hoofd op de harde vloer. Hij maakte een flinke smakkerd. Die arme knul had al zoveel gehad de afgelopen week en ik schrok me dus kapot. Ik pakte hem meteen op en begon hem te troosten. De moeder van het meisje kwam erbij en zei: "Stel je niet zo aan muts er is niks aan de hand." Tot mijn grote verbazing had de vrouw in kwestie het ook nog tegen mij. Nou goed, om een lang verhaal kort te maken: de sfeer sloeg aardig om en de kinderen leken het ook niet meer zo naar hun zin te hebben vanwege de drukte. We zijn dus maar weggegaan. Jammer was dat.
 
 
Hayden was ook hartstikke moe van het spelen. En hij lag al vroeg op bed deze avond. Ik ga vanavond maar even goed bijkomen van deze week. Want ook al was ik veel thuis deze week, de week was toch nogal hectisch.
Categories:

2 opmerkingen:

  1. Je bent...opnieuw zwanger? :-)

    Wat leuk dat het zo goed ging met uiteten gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!