zondag 14 december 2014

Vandaag hadden we eindelijk weer een dagje quality time met het gezin. De afgelopen weken hebben we alleen maar verjaardagen en feestdagen gehad. Of ik moest de zondag werken. Vandaag hadden we geen verplichtingen en dus gingen we er gezellig met z'n vieren op uit. Het werd een middagje spelen in KidzCity in Utrecht.

Momenteel is het zo koud buiten dat een uitje in de buitenwereld helemaal niet lekker is. En een dagje binnenspelen was ideaal. KidzCity ligt in Utrecht en voor ons was het dus maar 20 minuten rijden met de auto. KidzCity zit vlakbij het Julianapark in een soort loods. We moesten een aantal trappen op, maar toen we binnenkwamen zagen we een groot indoorspeelparadijs voor de kindjes.

Hayley en Hayden waren meteen verliefd op de ronddraaiende luchtballen voor met lichtjes. Snap ik ook wel, het zag er wel heel leuk uit. We zijn er dan ook een aantal keer in geweest.

 
Verder was er nog een gedeelte waar de kleinsten konden spelen. Een ballenbak en een hoek met allemaal zachte blokken en knuffels om mee te spelen en op te zitten. Daaromheen was een soort van racebaan waar de kinderen met loopfietsen kon rijden. Hayden vond het vooral heel erg leuk om te bouwen met de blokken van stof en het trapje op te klimmen. En spelen in de ballenbak natuurlijk ook. En verder wees hij ons allemaal even op de regels van KidzCity ;).Na een boel spelen en bouwen, vallen en opstaan, zijn we even wat gaan eten in het restaurantje. Deze lag boven de speelruimtes en zo kon je uitkijken op alle speeltoestellen en attracties. Wij aten frietjes en broodjes kroket. De frietjes waren erg lekker. En het restaurantje had een beetje de sfeer van een Amerikaanse snackbar.
 

Hayley heeft het net als Hayden heel erg leuk gehad. Zij is dol op spelen in binnenspeeltuinen. Misschien omdat we heel vaak er naar toe gaan. KidzCity was nog nieuw voor ons en dat is natuurlijk altijd leuk, want er was genoeg te ontdekken en te zien. Hayley's favoriete attractie was de carrousel. Die zag er ook wel heel leuk uit met al die paarden en de lampjes.
 

 
Verder was er genoeg anders te doen. Zo konden de (wat grotere kinderen) laser gamen, klimmen in een gigantisch kasteel omringd door touwen, rijden in de botsauto's (heeft Hayley ook gedaan, haar stoere aard kwam eventjes naar boven), glijden van een enorme hobbelglijbaan met zitzak, rijden in een treintje, lachen voor de grote lachspiegels en ga zo maar door.
 


 
Wij hebben 4,5 uur lang volop plezier gehad in de speelhal omringd met mooie gekleurde muren. Dat was zeker een pluspunt. Alle muren waren kleurrijk beschilderd, zag er heel leuk uit. En ander pluspunt waren de speciale lage wasbakken voor kinderen om hun handjes te wassen. Een minpunt vond ik wel de stilte. We hoorden alleen spelende kinderen en af en toe iemand omroepen voor een kinderfeestje. Er werd geen muziek gedraaid, zo jammer! En nergens liep speciaal personeel rond voor een beetje persoonlijk entertainment. Dat vind ik altijd zo leuk juist. Maar de kinderen miste niks hoor, die hebben een heerlijke middag gehad en liggen tevreden op 1 oor.
 
Ben je door dit artikel nieuwsgierig geworden en zou je ook eens een bezoekje willen brengen aan KidZcity met korting? Kijk dan eens op de website van Nappas. Daar vind je ook heel veel andere uitjes met korting met gebruik van deze pas. 
Categories:

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!