dinsdag 14 oktober 2014


Vandaag is het 14 oktober en dat betekend dat Hayden alweer 1,5 jaar oud is. Zijn eerste verjaardag is dus alweer een half jaar geleden. In de tussentijd is hij bijna 10 cm groter geworden en 1 kilo zwaarder. En wat heeft hij grote stappen vooruit gemaakt het afgelopen half jaar.

Gisteren moesten we weer met hem op controle bij het consultatiebureau. Ik dacht dat hij ook weer prikken moest hebben, maar dat was gelukkig niet zo. Het was gewoon de standaard controle: meten, wegen en een gesprekje met de arts. We hebben gelukkig lieve artsen en het was weer een goed gesprek zonder dat wij ons ongemakkelijk voelden. Bij het vorige consultatiebureau was het namelijk niet altijd even leuk. Na het gesprek en de 'controle' of Hayden al de intelligentie heeft om blokken te stapelen gaf ze alleen nog het advies om de speen te minderen. "Ik wil niet die vervelende vrouw van het consternatiebureau zijn, maar probeer toch te minderen," zei ze. Ik kon er om lachen en geef haar ook gelijk. Hayden is verslaafd aan zijn speentjes. Hij verstopt ze zelfs onder de kasten, om af en toe stiekem een speen te pakken.

 
Sinds hij kan lopen is hij niet meer te stoppen. Hij kon al vrij snel op de bank klimmen. We probeerde dat tegen te houden, maar dat lukte echt niet. Daarom besloten we hem maar te leren hoe hij veilig van de bank af kan klimmen. En dat is een goede keuze geweest. Hij zit namelijk dolgraag op de bank met een flesje drinken of een boekje. "Zittuh," roept hij dagelijks zo'n 100 keer om vervolgens ergens neer te ploffen. En dat op en af klimmen van de bank vind ik nog wat spannend, maar ik moet zeggen dat hij het wel al heel goed kan. En zich altijd behendig laat zakken vanaf de bank.
 
Dat praten van hem is ook hard gegaan het afgelopen half jaar. Leuk is dat he zodra ze echt woordjes gaan zeggen. Hij kan bijvoorbeeld al: mama, papa, Hayley, bah, zitten, die, oog, neus, uit, aan, op, klaar, appel, boek, oops, stjofsissa (stofzuiger), huis, doei en hey! Dat zit dus wel goed allemaal. Soms maakt hij al zinnen van 2 of 3 woordjes, bijvoorbeeld: "Mama, die bah!" Wij begrijpen hem dus steeds beter en hij ons ook.
 
 
Slapen doet hij nog in zijn ledikantje. Met een peuterbed wachten we nog heel eventjes. Kort geleden twijfelde ik daar namelijk over. Maar voor nu ligt hij nog prima in zijn baby bed. Slapen doet hij ook bijna niet meer overdag. Vermoeiend is dat weleens hoor! Maar ik had er al op gerekend dat hij vroeg zijn middagslaapje zou schrappen. Hayley was namelijk ook 1,5 jaar toen ze niet meer overdag wilde slapen. Hayden slaat nu ook al vaak zijn middagdutje over, hij barst van de energie. Maar daardoor begint hij nu ook sommige nachten goed door te slapen. Vaak komt hij nog rond 23:00 uur voor een fles en een knuffel. Maar de afgelopen weken heeft hij meerdere nachten doorgeslapen. Ik verwacht dan ook wel dat hij goed gaat doorslapen zodra zijn middag slaapje echt helemaal weg is. Sommige dagen wilt hij namelijk wel nog slapen overdag. En dat vind ik niet erg hoor ;).
 
Mijn mannetje, zo klein geboren, 4 weken te vroeg en nu groeit hij zo hard. Je zou echt niet denken dat hij een prematuurtje was, zoveel sprongen heeft hij gemaakt om alles in te halen. Hayden heeft geen tijd om stil te staan, hij wilt rennen/springen/dansen. Hij is vrolijk en erg ondernemend. En ik ben zijn grote vriendin. "Mama," is zijn favoriete woordje en die hoor ik ook het allerliefst.
Categories:

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd!! wat gaat het hard zeg!! en hij doet het hartstikke goed

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!