maandag 11 augustus 2014


December vorig jaar besloten we de box weg te halen en een nieuwe speelhoek te creëren voor de kinderen. Het was een simpele, maar leuke plek voor het speelgoed. Hayden had er alleen nog niet zoveel aan. Hij mocht toen nog niet het hele huis door kruipen. En Hayley zit liever op haar eigen plekje of op haar kamer.

De plek onder de trap hadden we dicht gemaakt toen we hier kwamen wonen. Mijn man had er een deur in gemaakt, zodat we de ruimte konden gebruiken als rommelhok. Hartstikke handig, want rommel hebben we genoeg.

Maar vorige maand besloten we dat de muur toch weg moest. De katten vonden dat 'geheime' hok ook wel boeiend en het behang was helemaal kapot gekrabd om de deur heen. Die muur moest gewoon weg en de ruimte eronder wilden we gaan gebruiken als nieuwe speelhoek. En iets meer dan een week geleden gingen we aan de slag. We hebben een hoop geschilderd. En ook hebben we 2 nieuwe kasten met bakken gekocht om al het speelgoed in op te bergen.


 
Het is nog niet helemaal klaar. Hier en daar is wat afwerking nodig, maar o, wat een verschil. Qua ruimte en qua licht. Want de muur had eerst een donker behang. Nu is de ruimte licht grijs. En de andere muur die hetzelfde behang had, hebben we ook lichtgrijs gemaakt.
 
 
De kinderen zijn hartstikke blij met de nieuwe speelhoek. Vooral Hayden, want hij mag nu ook daar spelen. Zijn wereld wordt steeds groter gemaakt en ik merk dat hij dat ook nodig heeft. Al 2 dagen is hij ontzettend zoet met alle gevulde bakken speelgoed. En ik ben ook blij, want het is een mooi hoekje geworden in huis.
 
Categories:

7 opmerkingen:

 1. Leuk geworden zeg! Hier ook wat geschoven vd week omdat Olivia liever met de Duplo dichter bij de eettafel speelt. Hij staat nu gezellig naast de box waar straks haar zusje in ligt. Tegen de tijd dat haar zusje speelgoed via de box van het tafeltje kan pakken zien we wel weer verder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee en mooi uitgevoerd!!
  Hier verhuizen we regelmatig ook het speelgoed als het niet meer efficiënt lijkt ingedeeld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoekje zeg! fijn al die ruimte extra....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk speelhoekje is het geworden! Eigenlijk zou je er ook nog een gordijntje voor moeten maken. Als je dan 's avonds alles hebt opgeruimd doe je het gordijntje dicht, en zie je geen speelgoed meer.

  En voor de kinderen is een gordijntje leuk als huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een beetje extra ruimte is nooit verkeerd. Het is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg mooi! Mag ik vragen welke kleur en welk merk je precies voor de muren hebt gebruikt? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verf is van Flexa en de kleur is mat. Welke kleurcode het was, weet ik helaas niet meer.

   Verwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!