donderdag 3 juli 2014


Vorig jaar oktober schreef ik een blogje over de speeltuin die ontbrak in onze buurt. Ik en een andere buurvrouw hadden het initiatief genomen om een speeltuin te regelen voor de kinderen in de buurt. We hebben allebei een gesprek gehad met de gemeente en de woningbouw. Die speeltuin zou er komen, we moesten alleen nog even geduld hebben.

Het afgelopen half jaar zijn er nieuwe huizen tegenover ons gebouwd. We hebben dus opeens een heel nieuw uitzicht. Ik heb een aantal keer contact gehad met de woningbouw in de tussentijd. Zij hadden het idee om met een natuurlijke speeltuin te komen. Ik wilde liever simpele toestellen. Een schommel, een glijbaan en een klimrek. Simpel en degelijk, geen ingewikkelde dingen. Uiteindelijk werd dat toch het plan. Dat 'natuurlijk spelen' had een hogere prijs.

2 Weken geleden stuurde ik de woningbouw een mail waarin ik vroeg wanneer de speeltuin zou komen. Ik kreeg een reactie dat ze spoedig zouden beginnen. En ja hoor, gisteren werden we op de vroege ochtend wakker van een hoop lawaai. De speeltuin werd gemaakt.

Vandaag was hij dan gedeeltelijk al af. Alle toestellen staan er: een schommel, een glijbaan, een klimrek en een soort van draaiding. Volgens mij komen er nog wel wat houtsnippers om het geheel af te maken.

Maar de kinderen in de buurt konden al heerlijk spelen vandaag. En Hayley ook. Toen Hayden vanmiddag een lange dut deed, mocht ze alleen de speeltuin op. Ik heb alle deuren aan de voorkant open gezet en kon haar vanaf de keukentafel de hele tijd zien spelen met de buurtkinderen.

 
Ik ben ontzettend blij dat ik het initiatief heb genomen, anders was er misschien nog geen speeltuin geweest. Zo zie je maar wat je kunt bereiken als je een beetje brutaal bent. Hayley is dolgelukkig net als alle andere kinderen in de buurt. Daar doe ik het voor. Het is bijna zomervakantie, dus dat wordt een zomer vol pret!
 


4 opmerkingen:

  1. Wat fijn voor jullie, dat wordt vast een superleuke zomer! :) Ik vind nooit dat je brutaal moet zijn, maar soms moet je inderdaad wel even duidelijk maken wat je wilt, om iets te bereiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar gaan ze komende jaren veel plezier aan beleven! Fijn dat ie er staat nu net de zomervakantie begint!! super..

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!