donderdag 13 maart 2014


Je kent ze vast wel: Pim en Pom. Hier 1 van Hayley's favoriete tekenfilms. De katten Pim en Pom wonen bij de vrouw, in Amsterdam. Ze zijn elkaars beste vrienden. Ze zijn altijd samen, halen kattenkwaad uit en beleven avonturen. De twee kattenvriendjes zijn de hoofdrolspelers in een bekroonde serie en vanaf 9 april te bewonderen in hun eerste film.

De verhaaltjes over de poezen Pim en Pom werden in de jaren vijftig en zestig geschreven door Mies Bouhuys en getekend door Fiep Westendorp. Ze verschenen elke week (1957-1968) op de kinderpagina van 'Het Parool'. Daarna verschenen de verhaaltjes in verschillende bundels. De meer dan 1.000 illustraties die Fiep Westendorp maakte bij de verhalen over de 2 poezen van Mies Bouhuys vormen het uitgangspunt voor de animatiefilm.

 
De film heeft als hoofdthema de vriendschap tussen Pim en Pom. De karakters van de beide katten lopen nogal uiteen. Pim is vol bravoure en enthousiasme terwijl Pom verstandig en observerend is. Door deze verschillen vullen ze elkaar in het dagelijks leventje goed aan. Maar wanneer zich nieuwe situaties voordoen, zoals in de film gebeurt, wordt hun vriendschap op de proef gesteld.
 
Het grote avontuur van Pim en Pom is vanaf 9 April te zien in de bioscoop.
 
Bron tekst: Persmap van Pim & Pom.

3 opmerkingen:

  1. Leuk ik lees dit blog met Aron op schoot en volgens Aron moeten wij daar heen haha! Dus ik weet wat mij te doen staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk! Wij gaan denk ik heen J kijkt het graag op tv

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!