vrijdag 28 maart 2014

Mama zijn, ik vind het heerlijk. Echt zo super. Ik vind niks mooier in het leven. Ik geniet ervan, door alle slopende momenten heen. En als een ander kindje mij dan roept: "Mama van Hayley, kijk eens!?" dan voelt dat als een koninklijke titel.

Maar als ik dan zo kijk naar mijn spelende en vrolijke kindjes, ben ik er stiekem een beetje jaloers op dat zij nog kind zijn. Want zouden we dat allemaal niet willen? Gewoon even kind zijn, heel even hoor. Ontsnappen aan het dagelijkse leven, geen zorgen, geen narigheid, geen besef van alle vreselijke dingen in het leven, gewoon genieten van het leven zonder de dagelijkse 'problemen'. Denken dat geld uit een muur of pasje komt en er geen dieren geslacht hoeven te worden, maar we alleen voedsel eten uit de supermarkt. Nou dat gevoel lijkt me fantastisch.

Het hebben van kinderen haalt soms ook wel het kind in mij naar boven. Ik vind het ook leuk om speelgoed te bekijken in de speelgoedwinkel. En ondertussen geniet ik van de blije gezichtjes van mijn kinderen als ze iets nieuws in hun handen krijgen. En thuis speel ik ook met veel plezier mee. Ik bouw graag samen met de lego of speel even met poppetjes samen met Hayley. En terwijl Hayley dan nog uren door kan gaan, kruip ik na een uurtje alweer in mijn 'mama-rol'. Dat even kind zijn is dan genoeg geweest, tijd om weer mama te zijn.

Dat ik er zo van geniet, heeft misschien ook gewoon te maken dat ik het leuk vind om mama te zijn. Het haalt het kind in mij naar boven en tegelijk probeer ik mijn kinderen een coole moeder te geven.

Een kind was ik lang geleden, maar ik weet nog veel van mijn kleutertijd. Dat onbezorgde leven was heerlijk. Een jongen had verkering met meerdere meisjes en het enige waar je je zorgen om hoefde te maken was of je verjaardags- traktatie wel gaaf genoeg was. En die herinneringen komen nu zo naar boven, sinds Hayley op school zit. Ik hoop dan ook dat ze echt geniet van haar kindertijd en er met veel plezier later op terug kijkt. Ik zal er dan als moeder ook alles aan doen, om haar een leuke jeugd te geven. Want kind zijn is gewoon heerlijk. En stiekem geniet ik met haar mee en voel ik mij af en toe een beetje kind.

1 opmerking:

  1. Inderdaad, even dat kind in jezelf loslaten. Heerlijk, laatst nog een flink potje gevochten met de raptor-o-saurus en stekelaar-saurus Rex met mijn neefje van drie. Of hoe die beesten ook heten :)

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!