vrijdag 14 februari 2014

 
Nog maar 2 maanden en dan is mijn baby geen baby meer maar een dreumes. Nog maar 2 maanden en dan vieren we weer een feestje. Wat een gek idee! Ik heb er wel reuze veel zin in. We zijn nu ook al een beetje aan het kijken hoe we het gaan vieren en wat we hem allemaal willen geven voor zijn verjaardag.

Ik vind de fase waar hij nu in zit ontzettend leuk. Bij Hayley genoot ik ook zo van deze fase. Ze zijn rond deze leeftijd geen hopeloos klein baby'tje meer, maar worden zo ondernemend. Hayden was van de een op de andere dag zo ontzettend veranderd. Het was alsof er een lampje aan ging. Hij is zo aanwezig en oplettend. En ook tijgert hij de hele kamer door. Wat natuurlijk resulteert in stoute praktijken. We zijn hem nu al aan het leren wat wel en niet mag. Dus hij krijgt regelmatig op zijn kop. Soms word hij dan boos en verdrietig en andere keren kan hij erom lachen. Ja, met opvoeden kun je nou eenmaal niet vroeg genoeg beginnen.

Ook heeft hij tandjes gekregen de afgelopen maand. Zijn 2 bovenste voortanden zijn door. Meestal komen eerst de onderste snijtanden door. Maar nee, Hayden gaat voor de konijnenlook. Al zijn de onderste 2 snijtanden bijna door, ik geef het nog een dag of 2. Hij heeft er dan ook best wel last van. Maar daar moet hij toch even doorheen. Het staat hem wel ontzettend goed die tanden. Het heeft wat lang geduurd, maar Hayley was ook vrij 'laat' met tandjes. En hij is ook nog een prematuur.

Hayden is groot, heel groot, vind ik. Ik koop al maat 86 voor hem. Dat is nog iets te groot, maar prima om aan te trekken en om in te groeien. Ik had deze week een catsuit maat 80 gekocht. Het leek enorm in de winkel, maar eenmaal thuis aangetrokken zat het prima. Maar absoluut niet op de groei. Jeetje wat is hij toch al groot! Begin februari zijn we weer naar het consultatiebureau geweest met hem. Hij is nu ongeveer 75 cm lang en weegt tegen de 10 kilo. Ook wel logisch dat maatje 86 dan nodig is met zo'n flinke vent.

Kortom: het gaat goed met hem. Al heeft hij flink wat te voorduren met al die ziektekiemen die zuslief meeneemt van de basisschool. Hij is dus veel verkouden en soms koortsig. Gelukkig knap hij altijd weer snel op.

Ik ben hartstikke trots op mijn kleine Valentijntje.
Categories:

3 opmerkingen:

  1. Jeetje, gaat hard zeg, alweer 10 maanden! Uhm... Olivia is 16 maanden en draagt nog 86, een enkel shirtje is zelfs nog 80 hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat gaat snel, is inderdaad een flinke baby, bijna dreumes. Fijn hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaat het snel. Zeker een flinke vent. Sam draagt met zijn 17,5 maand ook maat 86. Wel lekker hoor, zo'n grote knul.

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!