zaterdag 3 augustus 2013

Al een tijdje dachten we erover na om een kitten in huis te nemen. Valentino is inmiddels al 4 maanden bij zijn nieuwe baasje. We missen hem nog steeds een beetje, al hebben we er goed aan gedaan om hem weg te doen. Het was dan in het begin ook best wel wennen om opeens geen hondje meer in huis te hebben.

Aangezien een hond gewoon echt niet bij ons past (momenteel) wilden we dan ook geen ander hondje meer nemen. Maar misschien was een klein poesje wel een optie. Al een paar weken keek ik rond op marktplaats. Wat zijn er toch veel nestjes! Maar bij geen 1 advertentie had ik een klik. Het liefst wilden we een kitten geboren op een boerderij. Zeus en Eros komen ook allebei van een boerderij en zijn beide sterke en gezonde katten geworden.

Maar van de week vond ik dan een nestje. Het waren zelfs 2 nestjes, tegelijk geboren op dezelfde boerderij in Zeewolde. Ik belde meteen om te vragen of ze ook vrouwtjes hadden. Precies 2 waren er nog beschikbaar. Ik overlegde met Pablo. Bij het woord kitten begon hij al te glunderen. En dus zouden we gister gaan kijken. Of we een kitten zouden meenemen wisten we niet zeker, het moest wel klikken met 1 van de poesjes.

Ik vertelde Hayley gisteren dat we babypoesjes gingen kijken op een boerderij. Dat was al een hele verrassing voor haar. Na 20 minuutjes rijden kwamen we in een hele andere wereld terecht. De eigenaren hadden een koeienboerderij en voor het eerst in mijn leven heb ik kalfjes geaaid. Zo schattig! Daarna liepen we door naar de poesjes. We werden ontvangen door 2 moederpoezen en hun kittens. Ze waren allemaal vrolijk aan het rennen en spelen. Hayley knuffelde meteen met de brutale poezen en liep constant met een kat in haar handen. 1 Van de vrouwtjes was erg nieuwsgierig en daar klikte het goed mee. Het andere vrouwtje verstopte zich steeds en rende schuw weg. Het lapjes vrouwtje was erg lief en Hayley kon haar ook optillen.

We besloten haar dan ook mee te nemen. Ik pakte Hayley's hand vast en vertelde dat we 1 babypoesje mee naar huis gaan nemen. Zoals ik al eerder vertelde zit Hayley's blijdschap erg diep van binnen en slaat ze eigenlijk dicht op het moment dat ze heel blij is. Vol ongeloof knikte ze. Ze zei alleen maar: "Ja" de hele tijd, maar ik zag haar stralen.

Eenmaal thuis aangekomen besefte ze wat haar was overkomen en ze begon dolblij met ons te knuffelen. We hebben een babypoesje erbij! Haar naam is Scarlett en ze is maandag precies 8 weken oud. Ze is ontzettend brutaal en een klein beetje stout al. Ze heeft zich geen moment verstopt. Alleen als ze rust wilt gaat ze onder in de box liggen, dan kan niemand bij haar.

Die avond wilde Hayley maar beneden blijven. Pas om 22:00 uur ging ze naar bed. De tranen stroomden over haar wangen, ze wilde zó graag bij Scarlett blijven. Wel heel schattig. Ze is nog nooit zo blij geweest met een dier. Ze besloot zelfs een boekje te lezen voor Scarlett.

Aankomende zondag gaan we spulletjes voor haar kopen, zoals speelgoed en een mandje. Het is namelijk een energieke dame. Ik trek haar constant uit de planten. Maar ze is wel super schattig!
Categories:

2 opmerkingen:

  1. Ah wauw wat een super leuke verrassing zeg! Wat schattig hoe Hayley ermee om gaat :)

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!