donderdag 26 juli 2012

Wat een werk was het. In het begin gingen we zo enthousiast aan de gang, maar het klussen werd steeds vermoeiender. De schuine houten wand moest wel 3 keer worden geschilderd totdat we het gewenste resultaat bereikten. Ik kon geen verf meer zien. En het allerergste: ik kon dóór de verf eventjes niets meer zien. Toen ik boven mijn hoofd aan het schilderen was kwam er een flinke klodder lak in mijn oog. Snel spoelden wij mijn oog uit. Gelukkig geen schade alleen een trekkend oog van de verf die begon te drogen. Ik heb 2 dagen met een wit geschilderd oog gelopen, charming.

Het was even doorbijten, maar toen de vloer er eenmaal in lag, begon de kamer vorm te krijgen. Hayley hielp maar al te graag mee met het leggen van de planken. Ze liep rond als een echte projectmanager, want zo'n nieuwe kamer moet natuurlijk wel helemaal perfect worden.
6 Weken geleden begonnen we met de kamer en gisteravond legde we de laatste hand aan het schilderwerk. Alle muren, het plafond en de vloer zijn klaar. Alleen nog plinten, lamp ophangen en gordijnen en dan kan ze verhuizen naar haar nieuwe grote meiden kamer.

Al heb ik nog 2 kleine projecten voor in haar kamer. Uiteraard komt er een nieuwe muurschildering waar ik vanavond aan ga beginnen. Ik heb geen idee hoelang ik daarover ga doen, maar ik hoop hem volgende week wel ergens klaar te hebben. En ik ga haar 'saaie' kroonluchter aankleden met roze en paarse kralen die ik vandaag in een prullenwinkel heb gescoord.

Hierbij het voorlopige resultaat:
Gisteravond stonden we met z'n tweetjes trots de kamer te bewonderen. Ik ben trots op Pablo hoe hij het plafond en de muur heeft gemaakt. Het is niet perfect, maar we hebben veel van deze verbouwing geleerd. Zo doen we ervaring op voor de waskamer/ kantoor ernaast.

Ik zie het eindresultaat al helemaal voor me. Onder het hemeltje komt haar bedje en op de grote witte muur komt de muurschildering met haar naam. Wat zal ze toch blij zijn met het resultaat. En wij hebben de spirit ook weer te pakken. Na die uren zwoegen met een kwast, weten we nu dat al dat werk niet voor niks is geweest.
Categories: ,

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er al heel mooi uit. Nu kan het leukste werk beginnen hè, de inrichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, dat je na een tijdje klussen een mooi resultaat hebt! Heel mooi zo, het kamertje. Ben benieuwd naar de muurschildering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) verwacht geen super schildering hoor, maar ga er proberen iets leuks van te maken!

   Verwijderen
 3. wow wat een heerlijk heftig kleurtje voor een prinsesjes kamer... Veel plezier met het inrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben erg benieuwd naar de muurschildering!!
  En JAKKIE, verf in je oog. Eng hoor... gelukkig dat je er niks aan overgehouden hebt.
  Je zet vast nog een foto als het helemaal klaar is op je blog (toch!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah dan moet ik je teleurstellen, ik heb er geen foto van gemaakt.

   Verwijderen
 5. Terecht trots, zo iets zelf doen, geeft inderdaad veel voldoening Het ziet er al veel belovend uit! En je oog, gelukkig is het niets erg, misschien voor de volgende projecten, zo een stoere veiligheidsbril :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja nu snap ik inderdaad het principe van een veiligheidsbril. ach weer wat geleerd he :) ik schilder voortaan alleen op ooghoogte en lager

   Verwijderen
 6. Ziet er erg mooi uit zeg! Wel vervelend van de lak in je oog..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha kijk die kleine grappenmaker meehelpen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja en dat vingertje he op de tweede foto :P

   Verwijderen
 8. Wauwwww meis al jullie harde werk is zeker niet voor niets geweest. Ik vind het geweldig geworden een echte prinsesjeskamer!

  Xxx Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!