maandag 23 juli 2012

Inmiddels een week geleden verdwenen ze in de prullenbak: de speentjes. Al tijden lang was ik aan het bedenken hoe we hiermee zouden gaan stoppen. Op Mamaplaats kreeg ik de meest orginele ideeën binnen, super leuk. Ik had dan ook vanalles in mijn hoofd: de spenenfee, omhoog met een ballon of geven aan de baby van Lorraine. De laatste leek mij het beste en ik besloot dan tot oktober te wachten, want dan wordt de kleine man geboren.

Maar Hayley leek opeens verslaafd aan de speen. Constant zat ze lekker te sabbelen en hij moest overal mee naar toe. En owee als ik hem afpakte, dan begon ze keihard te brullen.

Het speengebruik begon uit de hand te lopen. Het werd een gewoonte en ook wel een beetje een verslaving voor haar. Ze moest er echt mee gaan stoppen. Hayley wordt alweer bijna 3 jaar en dan vind ik haar toch te oud voor een speentje.

Toen ik laatst in de bieb was, vond ik een boekje: Anna gooit haar speentjes weg. Ik vond het een mooi boek om haar voor te bereiden op het geen wat binnenkort ging gebeuren.

In de middag namen we samen het boekje door en vertelde dat we de speentjes moesten gaan weggooien net als Anna. Ze was het er wel mee eens en we verzamelde ze alledrie: de witte, het konijnenspeentje en de nieuwe speen. En hoppa ze verdwenen tussen alle etensresten en ander vuil.
Toen Hayley eenmaal besefte wat ze had gedaan, sloeg de twijfel toe (zie foto), maar ik zette door.

De eerste avond naar bed zonder speen was dan ook even moeilijk voor haar. Ze begon te huilen.
"Hayley je krijgt een heel mooi kado nu je geen speentje meer hebt. Wat wil je hebben?" vroeg ik aan haar. "Een nieuwe speen!" huilde ze. En ik begon te lachen. We lazen samen nog een keer het boekje en ik legde haar uit dat ze nu een grote meid is en speentjes voor baby's zijn. Daar is ze het absoluut mee eens en zo was het dus goed.

De spenen zijn alweer een week weg en het gaat ontzettend goed. Ze vraagt er niet meer niet naar, maar soms denkt ze er nog wel aan. "Speentjes zijn voor baby's he mama, Hayley grote meid."
Heel goed.Weer een mijlpaal bereikt. Ik ben trots! Morgen krijgt ze dan eindelijk haar kado.
Categories: ,

8 opmerkingen:

 1. Wat knap! Hier kunnen vele moeders nog van leren! (vind ik zelf)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah wat lief! "Speentjes zijn voor baby's he mama, Hayley grote meid."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi zo goed! Ze wordt al zo groot..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief! En een leuke aanpak met boekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaaa, wat goed! Ik zag inderdaad ook een speen weg boekje. Ga hem toch maar aanschaffen denk ik. Eerst zindelijk worden daarna is de speen aan de beurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zindelijk worden is hier een heel proces, dus heb de speen maar vast weggedaan. Zijn we in ieder geval 1 stap verder :)

   Verwijderen
 6. Supergoed van jullie meisje! Dana had er destijds ook een beetje moeite mee, paar dgn huilen maar daarna nooit meer omgevraagd!

  Xxx Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!