maandag 4 juni 2012

Al een jaar geleden begon ik ermee. Ik kocht een Hello Kitty potje en dacht haar toen al voor de helft zindelijk te hebben. Maar nee het potje werd een drinkbak voor de katten in de badkamer en ik had totaal geen idee hoe ik Hayley zindelijk moest gaan maken. Het was gewoon te vroeg om ermee te beginnen. Hayley was er totaal nog niet aan toe. Toevallig deed ze af en toe een plas op het potje, maar daar bleef het bij. Tuurlijk was ik trots, het was immers een begin.
Het afgelopen half jaar ben ik weer begonnen met zindelijkheidstraining. Alleen er consequent mee bezig zijn vond ik toch moeilijk. Dan zette ik haar een week elke dag op het potje en zo een week niet, waardoor ze het hele principe weer was vergeten. Er moest een moment komen dat ik dit zou gaan doorzetten. En mooi weer leek mij ideaal.

Zo'n 1,5 week geleden was het prachtig weer en Hayley liep op die dagen alleen maar in haar bikini rond. Ze zat lekker in haar badje en het was even afwachten totdat ze moest plassen. Tot haar grote schrik deed ze dit in haar badje. "Mamaaaa plasje gedaan in het bad! Wil je nieuw water pakken?" Ja mijn dochter heeft smetvrees. Ze is niet het type dat in haar eigen plas gaat badderen. En zo ververste ik het water een beetje en wilde ze weer het badje in. Daarna wilde ze elke keer plassen op de w.c. en het potje. Ik was trots en blij, want het scheelde mij een hoop luiers. Ik zette haar zelfs rond middernacht slapend op de w.c. zodat ze een plas kon doen, dat werkte en zo is ze in de nacht al zindelijk geworden.

We waren zo goed op weg en toen werd het rotweer. De zindelijkheidstraining kwam weer op een laag pitje te staan en aangezien Pablo vakantie had waren we er ook weer weinig mee bezig.
Tot vandaag. Ik besloot haar lekker zonder luier te laten lopen thuis. De ochtend begon met een plas op de w.c. dus het begon goed. Toen ze eenmaal boven aan het spelen was en ik haar vond verstopt onder een tafeltje, werd al snel duidelijk dat ze zich schaamde, ze had een natte broek. Maar niet getreurd, gewoon nieuwe broek aan en niks aan de hand.
De rest van de middag heeft ze alle plasjes netjes op de w.c. gedaan. Om de 2 uur heb ik haar naar de w.c. gebracht en dat hielp gelukkig.

Ze is 's nachts dus zindelijk, maar overdag zijn we er bijna. Nu echt even doorzetten en dan is ze vast snel zindelijk. Ze is nu in ieder geval grotendeels luierloos.

Mijn tips om je kind zindelijk te maken:

1. Maak het geen verplichting en push je kindje niet
2. Beloon je kindje of ze nou wel of geen plasje/ poepje heeft gedaan
(Ik beloon door middel van een stickertje plakken op haar stickervel in de wc)
3. Koop een potje of een wcbrilverkleiner
4. Zet je kindje regelmatig op het potje/wc
5. Leer te ontdekken wanneer je kindje bijvoorbeeld moet poepen
(Hayley gaat zich altijd onder de tafel of achter de plant verstoppen, dan weet ik meteen dat ze moet poepen)
6. Neem je kindje mee als je ook naar het toilet gaat, kinderen imiteren eenmaal graag.
7. Laat met mooi weer je kindje zonder luier lopen

2 opmerkingen:

  1. En dit is precies wat we straks gaan doen als de zmer eens doorzet. Die van mij is er denk ik wel aan toe alleen waren wij dat nog niet....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zonder luier en straks zonder speen is er niks baby-achtigs meer aan ! maar dat zomerweer is idd ideaal voor zindelijkheistraining

      Verwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!