maandag 25 september 2017

Tina Festival 2017

Op zondag 24 september was het voor ons zover! Hayley en ik mochten verslag doen van het Tina Festival. Daar hadden we zoveel zin in! We hebben samen weken uitgekeken naar deze dag; een geweldige meidendag in een pretpark en heel veel zon.

Het Tina Festival werd gehouden in attractiepark Duinrell op zaterdag 23 en zondag 24 september. Tina Festival was voorheen Tina Dag. Het evenement heeft sinds dit jaar dus een nieuwe naam.

Hayley en ik namen de intercity vanuit Almere naar Den Haag. Voor ons een reis van een klein uurtje. Op Den Haag centraal stond er een Tina Bus klaar en zo waren we vanaf Den Haag Centraal binnen 20 minuten op het park.Het thema van het Tina Festival was: happy hippie. Het park was daarom prachtig versiert met gekleurde linten en grote dromenvangers in de bomen. Ook liepen veel meisjes in leuke hippie- achtige outfits en bloemenhaarbanden.

Bij binnenkomst kreeg Hayley een keycord van de Tina met verschillende kortingsbonnetjes en mocht ze ook op de foto. Van het eerste bonnetje scoorde we meteen een gave Tina Festival tas.


Tina Dorp

In het Tina Dorp was van alles te doen en te zien wat met het tijdschrift Tina te maken had. Je kon er de Tina tekenaars en de cast van Tina de Musical ontmoeten. En ook stond er een kraam waar allerlei leuke Tina merchandise te koop was.


Ik kocht voor Hayley en mezelf een coole Tina Festival pet en Hayley kocht allemaal spulletjes van Tina; een etui, potloden, een schriftje en gummetjes. Super leuk voor mee naar school.

DIY Plaza

Bij de DIY plaza kon je verschillende knutselworkshops volgen. Zo kon je een flowerpower tas maken, je haren mooi laten invlechten en een armbandje leren knopen. Daarnaast waren er nog veel meer creatieve workshops die je kon volgen.


Wel hadden de workshops een beperkt aantal plekken. Je diende je dus van te voren in te schrijven voor een workshop. Hiervoor waren er op de dag 2 aparte momenten op de dag om dat te doen. Hayley en ik hebben geen workshop gedaan. Hayley was iets te nerveus om braaf op een krukje te zitten en op te letten, zij wilde het allerliefste rondjes blijven lopen, winkeltjes kijken (en leegkopen) en bekende YouTubers spotten.

YouTube- hoek

Dit was absoluut onze favoriete hoek van het hele festival. Hayley heeft haar eigen YouTube kanaal, maar ze kijkt het allerliefste naar andere bekende YouTubers. Haar favoriete YouTubers zijn op dit moment; meisje Djamila, Kitta, Girlys Blog, Bibi en OnneDi. En ze heeft ze allemaal mogen zien!

Op het YouTube podium werden Q&A's gedaan met verschillende YouTubers. Wij gingen kijken toen Bibi en OnneDi aan de beurt waren en Hayley stond ook nog helemaal vooraan.Er liep een dame door het publiek heen met een microfoon en liet zoveel mogelijk meiden een vraag stellen aan de YouTubers. Bij OnneDi kreeg Hayley de gelegenheid om een vraag te stellen. Ze wilde graag van OnneDi weten hoe oud haar hondje Dolly is. Iedere YouTuber stond ongeveer een half uur op het podium om vragen te beantwoorden. Het was hartstikke gaaf om 2 favoriete  YouTubers van zo dichtbij te zien in het echt. Hayley was dolblij.

Helaas hebben we geen meet en greet gedaan met een YouTuber of Muser. De wachtrij was zo ontzettend lang en ik wilde niet zolang met Hayley in een rij staan. Hayley heeft daar nog niet het geduld voor.

Wel hebben we even gekeken bij de Meet en Greets. Die waren in een soort glazen huizen; een YouCube. Zo kon iedereen die zich niet heeft kunnen inschrijven, de YouTubers toch van dichtbij bekijken. Daar zagen we Kitta en meisje Djamila en ook hebben we even gekeken bij Bibi.


Toen meisje Djamila en Kitta aan het einde van de dag hun glazen cube uit kwamen stonden we net in de YouTube hoek. Het was Hayley dan ook gelukt om in haar boekje een handtekening te krijgen van Kitta en haar Tina Festival pet te laten signeren door Djamila.
Hayley trilde helemaal van opwinding en blijdschap. Dat was echt zo ontzettend gaaf!

MRKT

We hebben heel veel geshopt op het Tina Festival. Er waren echt super veel verschillende kraampjes met heel veel leuke spullen, kleding en make-up. De kraam met de spullen van MostCutest.nl was het meest populair onder alle bezoekers. Hayley kocht er ook een aantal spulletjes. Deze laat ze binnenkort zien in een video. Ook kocht ze o.a. een L.O.L. surprise bal, een gave jaguar print pet en een TY knuffeltje.
Sterrenstage en Glitterstage

Naast al dat shoppen en die leuke YouTubers waren er ook nog een heleboel optredens van bekende artiesten en andere coole sterren zoals Buddy Vedder, Ronnie Flex, Broederliefde, GRLBND en Lisa en Lena.

Wij zijn gaan kijken bij het optreden van GRLBND want dat wilde deze mama heel graag!

Een geweldig Tina Festival

Hayley en ik heb hebben echt een ge-wél-dige dag gehad. Het shoppen was echt top met al die leuke kraampjes en spulletjes. En de YouTube hoek met het Q&A podium was heel erg leuk. Als je je niet meer kon inschrijven voor een meet en greet, was dit echt het goede moment om je favoriete YouTubers toch echt even goed van dichtbij te kunnen zien.

Voor ons is dit het begin van een nieuwe traditie. Wij willen nu elk jaar naar het Tina Festival en het liefst een heel weekend lang! Volgend jaar zijn we er dus zeker weer bij. Hayley noemde zichzelf het gelukkigste meisje van de wereld en dit was de beste dag ooit in haar leven!

Dus tot het volgende Tina Festival!


0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!