dinsdag 8 augustus 2017Na weken of eerder gezegd maanden, heel hard en lange dagen te hebben gewerkt, heb ik nu eindelijk 3 weken vrij. En wat was ik daar aan toe! Ik had weinig tijd voor de kinderen, amper voor mezelf en als gezin waren we zo nu en dan samen. Deze vakantie hebben we hard nodig!

Onze vakantie begon gisteren in Safaripark Beekse Bergen. Via vakantieveilingen hadden we (net zoals iedere andere bezoeker) goedkope tickets gescoord. Voor ons was het ongeveer 1,5 uur rijden naar Hilvarenbeek. Maar we waren er nog nooit geweest met z'n vieren, dus we hadden wel zin in een dagje nieuwe dingen zien en ontdekken.

De wandelsafari

Wij begonnen met de wandelsafari. Via een vaste route kom je langs verschillende dieren. Zo hebben we een struisvogel van dichtbij gezien, aapjes, giraffen, zebra's en nog veel meer andere soorten dieren. Het leuke aan de safari en ook wel het park is, is dat de ruimte is gebruikt voor de dieren. Het park is daarom ook echt niet vergelijkbaar met een dierentuin.

Ook was er een heerlijke plek om een kopje koffie te drinken, te lunchen of een ijsje te eten. We keken uit op een vlakte met een waterval waar apen en olifanten rondliepen. Dat was een schitterend plekje!

De bootsafari

Aan het begin en het einde van het safaripark is er een opstappunt voor de safariboot. Zo konden we vanuit een andere hoek de dieren nog een keer bekijken. En varen op een boot doen we ook niet dagelijks. Dus dat vonden de kinderen super tof natuurlijk.

De bussafari

Met de bussafari reden we dwars door het dierenpark heen. Nu konden we de dieren van echt heel dichtbij bekijken. We zagen twee baby zebra's, echt heel schattig. Daarnaast vertelde onze tourguide allemaal interessante dingen over de diersoorten en het safaripark. Het was dus ook nog leerzaam.

Ook kon je nog met de auto dezelfde route rijden als de bussafari. Dat hebben wij niet meer gedaan. Toen we aankwamen na de bootsafari aan het einde van het safaripark, zijn we via de andere wandelroute weer teruggelopen naar de ingang. We zijn toen nog hele mooie plekjes en dieren tegen gekomen. Deze route was duidelijk minder druk en dat was heel fijn. Want het was een mega drukke dag voor het park.Aakomende zondag komt er een nieuwe video online van Broer en Zus TV over Safaripark Beekse Bergen. Vergeet niet te kijken!

1 opmerking:

  1. Super leuk dit !
    Wij hebben een abonnement voor dierenpark Planckendael ook een tip om eens naartoe te gaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!