woensdag 21 december 2016


Zo wat hebben de kinderen gelachen gisteren. Ze speelden voor het eerst PieFace Showdown; de battle variant van het eerste PieFace spel. Die eerste wil ik ook nog heel graag hebben, maar de kinderen kozen dit spel als kerstcadeau van hun overgroot oma. Het spel heeft namelijk een masker van een jongetje en een meisje. Dus dat is volgens hen helemaal perfect om zo te spelen dan.

Hoe werkt het spel?

Aan beide kanten zit een rode knop. Hierop moeten de kinderen zoveel en snel mogelijk op drukken zodat de rode hand naar de kant van de tegenstander gaat. Zodra de hand maximaal naar de kant is gegaan van de tegenstander, wipt hij omhoog en slaat zo de slagroom in het gezicht. Om de slagroom wel zo eerlijk mogelijk in je gezicht te krijgen, moeten beide spelers met hun kin op de steun leunen. In plaats van slagroom kun je ook de spons gebruiken die erbij zit. Deze kun je over de hand doen en dan een beetje nat maken bijvoorbeeld met water. Wij wachten eerst dat de spons was om de hand een beetje te laten af remmen zodat de hand niet te hard in het gezicht kwam, maar dat is dus niet zo.

Voor wie is dit spel geschikt?

Het spel is in principe voor kinderen vanaf 5 jaar. Maar Hayden is 3 en vond het ook hartstikke leuk om te spelen. Al was hij soms niet even eerlijk en maakte er meer een slagroom gevecht van. Als je ervoor kiest om dit spel te spelen met kinderen en slagroom, doe het dan wel onder toezicht. Tenminste als je niet wilt dat alles onder de slagroom zit. Hier vloog de slagroom op een gegeven moment in het rond. Een doekje en een handdoek in de buurt is dus ook best handig.

Kwaliteit van het spel

De maskers moet je in een gleuf schuiven, maar dat werkt niet zo goed. Bij een beetje ruw spelen, vallen de maskers binnen no time er vanaf. Wij hebben ze dus wat strakker gezet met een extra kartonnetje. Maar je kunt er ook voor kiezen om te spelen zonder masker. Ook gaat de rode hand wel eens los. Verder is het spel prima te reinigen. De maskers zijn van buigbaar plastic en daarom goed schoon te maken. Alleen de gekleurde blokjes aan de voorkant zijn stickers. Mocht je het spel even willen schoonmaken, maak dat dan dus niet te nat anders gaan de stickers eraf.Wat kost het spel?

PieFace Showdown is verkrijgbaar in de winkel en online voor ongeveer €30,-. De prijzen verschillen nogal namelijk. Maar dat komt door de verschillende kortingsacties op het moment. Mocht je het spel dus ook graag willen hebben, dan moet je even op zoek naar de beste prijs.

Broer en Zus TV

Hayley en Hayden maakten ook nog een video voor Broer en Zus TV. In de video zie je hoe zij samen dit spel spelen. Klik op het duimpje omhoog als je de video leuk vindt!1 opmerking:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!