dinsdag 16 augustus 2016


Waar willen we nou naartoe op vakantie deze zomer? Die vraag spookte een aantal maanden geleden door ons hoofd. We wilden in ieder geval in Nederland blijven met de kinderen. En ja, waar ga je dan heen om toch het ultieme vakantiegevoel te krijgen en een plek waar genoeg te doen is voor de kinderen. 2 Jaar geleden riepen we heel hard dat we een keer naar Attractiepark Slagharen op vakantie wilde en dus besloten we dat dan maar ook te doen dit jaar. We boekten een extra lang weekend en afgelopen vrijdag was het zo ver!

Met een volgeladen auto en 2 hyperactieve kinderen reden we vroeg in de ochtend richting Slagharen. Daar konden we de auto parkeren bij het park en om 10:00 uur konden we al inchecken. We kregen speciale polsbandjes waarmee we altijd het park op en af konden.

Cowboy Cottage

We hebben tot 14:00 uur rondgelopen in het park en daarna mochten we de sleutel ophalen van onze Cowboy Cottage.Echt een super leuk huisje met een eigen stukje grond. In het huisje zat een ruime eettafel en een keuken, een kleine badkamer met wc en douche, een woonkamer met een uitklapbare bank als 2 persoonsbed. En in de kleine slaapkamer stonden 2 stapelbedden waar de kinderen konden slapen. Ook was er genoeg bergruimte voor alle spullen en boodschappen die we hadden meegenomen.

Het huisje was niet ontzettend groot. Maar groot genoeg om even lekker te douchen, te slapen en gezellig met z'n allen te eten. De rest van de tijd waren wij toch alleen maar in het zwembad of in het pretpark te vinden. Maar het huisje had gewoon charmes en ook was het er niet vies en het stonk niet. Dat hoor je ook weleens van vakantiehuisjes. Alles werkte en het huisje had zelfs een tv, dus in de avond als de kinderen lagen te slapen, konden wij gewoon lekker tv kijken.

Ik vond het alleen heel erg koud in het huisje. Het is absoluut niet goed geïsoleerd, dus in de winter lijkt het me geen aanrader. Gelukkig hadden wij nog mooi weer het weekend, maar ik sliep wel met een dikke pyjama!


Het zwembad: Aqua Mexicana

Toen we eenmaal alles hadden uitgepakt zijn we meteen naar het zwembad gegaan die bij het park zit. Dat was ook 1 van de redenen waarom we deze vakantie hadden geboekt. Op deze manier was er genoeg vermaak, al helemaal voor de kinderen. We hadden van te voren al heel wat reviews gekeken op YouTube en het zwembad zag er gewoon heel leuk en kindvriendelijk uit.


Het zwembad heeft een binnen en een buiten zwembad. Er is een diep bad waar je lekker in kunt zwemmen, een deel met glijbanen voor de kleinere kinderen een speciaal speelgedeelte voor de kleinste waar ze met water kunnen spelen. Dat gedeelte zie je op de bovenste foto, Hayden vond het super leuk. In het begin vond hij het zwembad en al dat water wat intimiderend. Maar gelukkig was het snel voorbij. Hij was juist niet meer te stoppen. Hij ging maar door. Hij rende van hot naar her en ik moest hem ook scherp in de gaten houden. En 3 keer raden wie super graag van de hoge glijbanen wilde met een band? Juist Hayden. Daarvan zijn er 3 verschillende. Gelukkig was hij net groot genoeg, want hij vond het fantastisch. Hoe sneller, hoe beter allemaal.
 
We zijn 2 keer wezen zwemmen het weekend. Ik had graag vaker gewild, maar zwemmen is zo vermoeiend net 2 kindjes, elke keer als we naar het zwembad waren geweest, waren we bekaf. Maar het zwembad is echt heel erg leuk! Je kunt je er uren vermaken met de kinderen en met mooi weer kun je zelfs gebruik maken van het buiten zwembad. Het enige minpunt is de temperatuur van het water, dat had van mij een paar graden warmer gemogen, want zelfs het bubbelbad heeft geen warm(er) water.
 
 Het attractiepark
 
We zijn er al vaker geweest, maar deze vakantie hadden we eindelijk de kans om eigenlijk ALLES te doen. We zijn naar alle shows gegaan en in bijna alle attracties geweest en ook nog meerdere keren. Dat is zo fijn als je er meerdere dagen bent, want voornamelijk in het hoogseizoen is het moeilijk om alles te doen aangezien het best druk is.
 
Wij liepen elke ochtend rond 09:45 uur weg bij ons huisje en het park ging om 10:00 uur open. Zo hadden we minimaal 1 uur de tijd om in alle rust een paar attracties te doen waar overdag een lange rij staat. De meeste dagen was het erg druk op het park.
 
De kinderen vonden het karten, het ponyrijden en de 'wildwaterbaan' het allerleukste. Maar ook was het gedeelte erg geliefd waar de attracties stonden voor de wat kleinere kinderen, zoals de vliegende olifanten, de fietshelikopters en een schommel-/draaiboot. Maar ook het treintje en de carrousel scoorden punten. Eigenlijk hebben we ons een aantal dagen volop vermaakt met alles wat het park en het zwembad te bieden hebben. En we hebben gewoon gezorgd dat we elke dag wat anders deden. Elke keer bezochten we een andere show en deden we verschillende attracties. Dat zorgde voor genoeg afwisseling, ook voor onszelf.
 
 

Het entertainment

Naast het zwemmen en de attracties waren er genoeg andere dingen te beleven. Overdag waren er verschillende shows. Er was Mardi Gras en dus werd er overdag diverse keren volop gedanst door dansers en danseressen en er kwam ook een heuse optocht voorbij.In de avond waren er ook elke dag shows voor de vakantiegasten en een kinderdisco. Het park sluit elke dag om 18:00 uur, maar we hoefden ons in de avond niet vervelen. Al waren de kinderen rond 20:00 uur ontzettend moe.

Ook zijn er diverse winkeltjes op het park en kraampjes om je bijvoorbeeld te laten schminken of een leuk gekleurd touwtje in je haren te laten vlechten. Onze kinderen kregen allebei een tattoo. Hayley een glittertattoo en Hayden een air brush. De tattoos blijven allebei een aantal dagen zitten. Hartstikke leuk. En Hayden koos wel een hele stoere uit.


De laatste dag checkten we om 10:00 uur uit en doken we nog tot 17:00 uur het attractiepark in. Daarna waren we kapot, echt alle vier. We besloten daarom nog maar even wat te eten en dan toch echt naar huis te gaan. De kinderen vonden het ook prima. Zij hebben zich een aantal dagen op en top vermaakt. Wij ook, absoluut. Ik ben dol op pretparken en ook het zwembad was super leuk. We hebben elke dag lekker veel gesnoept en gegeten en ook de diverse shows vond ik erg gaaf.
Het was een heerlijke vakantie en we hadden ook nog prima weer! Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

 

1 opmerking:

  1. Leuke ervaring! Toevallig ga ik met mijn gezin ook binnenkort een weekendje naar slagharen. Wij hebben ook hetzelfde huisje geboekt. Leuk om te lezen in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!