maandag 2 mei 2016


Een tijd geleden kreeg ik een uitnodiging om te komen logeren bij een Stayokay locatie met mijn gezin. Stayokay is een maatschappelijk betrokken non-profit organisatie met hostels op verrassende locaties door heel Nederland! En wij mochten dan ook zelf kiezen op welke locatie wij graag wilden verblijven. Bij ons ging de voorkeur uit naar één van de vele familielocaties van Stayokay. En nadat we diverse hostels hadden bekeken, besloten we te boeken voor een weekendje weg bij de Stayokay locatie in Egmond. We hadden wel zin in een strand vakantie met het hele gezin in de meivakantie.

Een week van te voren maakte ik een inpak-lijstje zodat we echt niks zouden vergeten. We gingen maar 2 nachtjes weg, maar toch hadden we genoeg mee voor een hele volksverhuizing. Ik moest voldoende kleren inpakken, handdoeken, verzorgingsspullen, speelgoed en ga zo maar door. Dat wordt nog wat als we in de zomer een hele week weggaan! Uiteindelijk vertrokken we vrijdagmiddag bepakt en bezakt richting Egmond. We hadden er heel veel zin in.

Rond 14:30 uur kwamen we aan bij het hostel. Inchecken kon meteen, alleen moesten we even wachten totdat onze kamer klaar was. In principe zijn die ook pas beschikbaar vanaf 15:00 uur. We namen dus eventjes plaats in de ontvangstruimte oftewel de 'huiskamer' van het hostel. Deze ruimte zag er knus maar ook modern en netjes uit. We waren onder de indruk en des te meer benieuwd naar onze kamer. Vooral Hayley vond het mega spannend allemaal.

Niet veel later kregen we een seintje dat we naar onze kamer mochten. Samen met 2 hyper actieve kinderen en een hele hoop tassen, liepen we naar de kamer. En dat was een heel fijn plekje om een weekendje door te brengen. Er waren in totaal 5 slaapplekken, een ruime kast voor onze kleding, een kist voor speelgoed en andere spullen (deze kon je op slot doen), een zitje bij het raam (met super mooi uitzicht op bloemenvelden), een douche, wastafel en een wc. Wij hadden een privékamer geboekt en hoefden dus de kamer met niemand te delen.

We werden ook nog eens een beetje v.i.p. ontvangen, want onze bedden waren al netjes opgemaakt, er stond fruit en water op tafel en ook lagen er 4 handdoeken klaar met shampoo en douchegel. En het allerfijnste aan de kamer vond ik nog wel dat de kinderen hun eigen plekje hadden en mijn man en ik gewoon naast elkaar konden slapen. Hayley sliep boven ons en Hayden in het andere stapelbed(rechts op de foto) in het onderste bed. Hij is nog even wat te klein om boven in een stapelbed te slapen.

Nadat we alle spullen hadden uitgepakt reden we richting het strand van Egmond. De vrouw van de receptie gaf ons een kaart van Egmond en vertelde hoe we het beste erheen konden rijden. Met de auto is het strand 5 minuten bij het hostel vandaan en lopen doe je er ongeveer een half uur over. Wij pakten dus de auto en inderdaad, het strand is niet ver bij het hostel vandaan. Heerlijk!

Helaas was het vrijdag nog geen super mooi weer en waaide het best wel hard. Maar het was fantastisch om een korte wandeling over het strand te maken met de kinderen. En ook wisten we dat het weer beter zou worden het weekend. De vooruitzichten waren prima. We konden in ieder geval even goed uitwaaien.

Na de strandwandeling aten we in een restaurant op de boulevard. En daarna reden we weer terug met een goed gevulde buik naar het hostel om de kinderen te douchen en nog even wat spelletjes te doen in de familieruimte. Daar zaten meerdere gezinnen nostalgische spelletjes te doen die lagen in een kast. Onze voorkeur ging naar Wie Is Het? Een spel dat ik vroeger altijd met mijn zus speelde. Dat was wel even wat anders om zo te zitten. Normaal ploffen we in de avond op de bank om televisie te kijken, maar op vakantie moesten we elkaar echt zien te vermaken. Maar dat is goed gelukt en eerlijk gezegd miste ik de televisie helemaal niet. Spelletjes spelen bij het raam en genieten van de zon die onder gaat achter de duinen, is ook perfect!

Rond 20:30 uur was het echt bedtijd. Ik las de kinderen een verhaaltje voor. Er lagen namelijk diverse kinderboeken op de familiekamer die we aan ze konden voorlezen.

Hayden viel alleen niet zo makkelijk in slaap als gedacht. Hayley mocht dus nog even verder spelletjes spelen met haar vader in de familie kamer en ik probeerde Hayden in slaap te krijgen. "Ik wil nu naar huis. Hier slapen eng." Arme Hayden, die begreep er helemaal niks van. Het was ook de allereerste keer dat we met z'n vieren een weekendje weggingen. Hayley begreep gewoon dat de vakantie na 2 nachtjes was afgelopen en Hayden was eventjes in een hel terecht gekomen. Hij wilde zijn eigen bed. Het was even moeilijk, maar hij overwon de angst en viel uiteindelijk in slaap. Over een paar dagen zou hij weten wat 'vakantie' precies inhoud en dan kunnen we hopelijk van de zomer gerust een weekje weg met het hele gezin.

Hayley ging met veel plezier slapen in het stapelbed. Ik had voor de kinderen wel hun eigen kussensloop meegenomen als soort herkenningspunt van hun eigen bedje thuis. Dat was een goede keuze. Hayley viel snel in slaap en Hayden sliep rustig de hele nacht door. De volgende dag zouden we alweer vroeg opstaan om nieuwe avonturen te beleven.

Morgen komt #2 online van ons weekendje weg!

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!