vrijdag 15 januari 2016

Het hele jaar door is de tuin een geweldige plek voor je kinderen om te spelen, maar vooral in het voorjaar zijn ze er uren zoet. De mogelijkheden voor spelen in de tuin zijn groter dan je denkt. In dit artikel lees je over leuke activiteiten voor je kinderen in de tuin, zodat ze veilig en educatief veel plezier hebben.
Bronnen foto's: Pinterest.com


1. Een (mini)moestuintje

Een leuk en leerzame activiteit voor in de tuin is het creëren van een mini moestuintje. Maak een bak waar je kinderen in kunnen tuinieren en koop wat zaadjes en kleine plantjes De bak kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt, kijk daarbij vooral naar wat behapbaar is voor je kinderen. Leer ze hoe ze zaadjes moeten planten, en kijk daarna samen hoe de plantjes groeien. Kies voor groente die je kinderen ook lekker vinden (of gaan vinden doordat ze er zelf mee bezig zijn) en smikkel deze, wanneer ze rijp zijn, lekker samen op. Door met je kinderen samen te tuinieren ben je minder kwijt aan de kosten voor tuinonderhoud door een tuinman. Twee vliegen in één klap dus!

2. Een krijtbord aan de schutting

Plaats een goed en stevig hekwerk in je tuin en hang daar een mooi groot krijtbord aan op. Je kinderen, jong en oud, kunnen hier fijn op tekenen of spelletjes doen als boter-kaas-en-eieren, terwijl ze lekker in de buitenlucht zijn. Leg wat kussentjes op de grond bij het krijtbord, om er zo een mooi creatief hoekje van te maken!

3. Een speelkeukentje

Ook een leuk idee voor aan de schutting is een speelkeukentje. Deze zet je al snel in elkaar door wat plankjes aan de schutting te monteren, hier bijvoorbeeld een gasplaat op te tekenen en wat leuke spulletjes als potjes en pannetjes er op te zetten. Wil je de ervaring voor je kinderen compleet maken? Monteer dan ook een (metalen) bak aan de schutting die dient als wasbak. Zo kunnen je kinderen met lekker weer ook met water kliederen! Een voordeel van je schutting bekleden met mooi speelgoed voor de kinderen, is dat het inbraakwerend is. Een inbreker die over het speelkeukentje heen moet klimmen zal al gauw veel kabaal maken, en snel weg willen zijn uit je tuin. Zo bespaar je dus ook meteen op de kosten van inbraakbeveiliging!

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!