donderdag 19 november 2015

Wat word ik er altijd gelukkig van als ik mijn kinderen samen lief zie spelen, of netjes zie eten aan de tafel. Dat is nogal uitzonderlijk, aangezien een grote zus en een kleine broer nogal kan zorgen voor veel niet zo leuke momenten als in haren trekken en duwpartijen. Op dat soort momenten kan ik ze wel achter het behang plakken. En ik weet dat ik de tijd moet koesteren dat ze klein zijn, maar he, er zitten momenten bij die mij ook te ver gaan. Ze hoeven van mij nog lang niet groot te zijn al zijn er genoeg dingen die ik absoluut niet ga missen als het zover is.

1. Etensresten op de grond
Of laten we zeggen: etensresten overal. Ik kan ze een bord geven en aan tafel zetten, alsnog vliegt de spaghetti in het rond of valt er voor ze zoveelste keer een beker drinken om. Hayley heeft een periode gehad toen ze ongeveer 4 jaar oud was, dat ze wel 5 keer per dag haar beker drinken om gooide. Het hield gelukkig na een lange tijd op. Zij is met haar 6 jaar nu oud genoeg om te eten en drinken zonder al teveel te knoeien. Maar Hayden is nog op en top knoei kampioen. Ik vind het uiteraard belangrijk dat hij eet, dus ja, dan maar de hele dag met de stofzuiger en een doekje achter hem aan.


2. Slapeloze nachten en vroeg opstaan
Ow wat lijkt me dat weer heerlijk om gewoon je bed in te stappen, de hele nacht gerust te slapen en je ogen pas weer open te doen als je daar weer zin in hebt. Kun jij je die laatste keer herinneren dat je dat hebt gedaan? Vast niet he? ;) Nou er komt een tijd aan dat we dat weer kunnen doen. Of toch niet? Slapen we dan weer niet goed, omdat ze een avond zijn gaan stappen.

3. Konten vegen
Hayley is al een aantal jaren zindelijk, maar de kont van Hayden veeg ik inmiddels alweer 2,5 jaar een aantal keer per dag met een doekje. En die poepluiers, nee het went niet hoor. Ook al is het mijn eigen kind, ik vind het vies. Ik kijk er naar uit dat hij straks ook zindelijk is. Geen luiers meer. Gewoon lekker poepen op de wc, doortrekken en klaar!

4. Vieze kleding en veel wassen
Hopelijk wordt het minder naarmate ze ouder worden. Maar hand in hand met al dat knoeien, smijtwerk met eten en buiten spelen gaat ook een hoop vuile was. En ik was me een slag in de rondte met die twee kleine donders van mij. En dan zijn er ook nog genoeg vlekken die niet verdwijnen (zie pastasaus of pizzavlek). En hup, het shirt verdwijnt in de prullenbak. Daarom heb ik witte kleding al heel snel afgezworen. Maar die was elke dag, er komt geen einde aan!

5. Huilen
Ach er wordt wat afgehuild hoor hier de hele dag. En waarom? Omdat iemand geen pakje chocomelk mag of omdat er even niet buiten gespeeld kan worden vanwege de regen. Kinderen uiten hun onvrede nou eenmaal in huilen. Gelukkig wordt het minder als volwassene. Ik sta niet meer huilend voor de snoepkast als mijn manlief die ene lekkere zak chips heeft leeggegeten waar ik nou net zin in had. Zie hetzelfde scenario eens voor je met een kind. Precies. Huilen huilen. Nee dat ga ik zeker niet missen.

Wat zal jij niet missen als je kinderen later groot zijn?

2 opmerkingen:

  1. Wat ik ook niet zal missen is met het zweet op je rug in de winkel lopen, omdat je peuter moe en huilerig is terwijl jij toch echt wat boodschappen moet halen. En verder alles wat jij beschrijft! Al hebben we met slapen niks te klagen. Maar toch.. ze worden veel te snel groot!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke leeftijd heeft zo zijn charmes :-)
    Ik erger me aan rondslingerende sokken en kleren maar ik heb zo'n voorgevoel dat ik daar toch nog minstens 16 jaar mee geconfronteerd zal worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!