maandag 20 april 2015

Zo nu en dan vinden wij het heerlijk een dagje er op uit te gaan met de kinderen. Al helemaal in deze zonnige periode van het jaar. Vaak gaan we in een schoolvakantie een dagje weg, met speciale gelegenheden of gewoon zomaar omdat we behoefte hebben aan een dagje entertainment. De afgelopen jaren zijn we dan ook met de kinderen naar veel verschillende pretparken en dierentuinen geweest. De ene dag was nog leuker dan de andere. Maar wat zijn nou mijn favoriete uitjes met kinderen? Hierbij mijn top 5!

Nummer 5: De Efteling

Toen ik hoogzwanger was van Hayden, zijn we een dagje naar de Efteling geweest. Ondanks de dikke buik hebben we toen een ontzettend leuke dag gehad. Vanuit Almere was de Efteling ongeveer een uur rijden en dat was ook zeker de moeite waard. Het park is zo ontzettend groot.Er is heel veel te zien en te doen. De attracties waren ook heel erg leuk, maar er was niet heel veel voor de allerkleinste. Daarom gaan we er liever naartoe als Hayden 1 of 2 jaartjes ouder is. Dan kunnen we met zijn vieren het hele park door. De Efteling is alleen geen goedkoop park. Je betaald voor een ticket 34 euro, maar kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Nummer 4: De Dierentuin

Wij zijn allemaal hartstikke dol op dieren hier thuis. Maar we hebben genoegen genomen met alleen een paar katten in huis en als we meerdere dieren willen bewonderen gaan we lekker naar de dierentuin. We zijn ook al naar een aantal verschillende dierentuinen geweest: Artis, Burgers Zoo, Dierenpark Amersfoort en de Apenheul reken ik ook even mee onder de categorie; dierentuin.

We zijn een paar keer naar dierenpark Amersfoort geweest omdat die best dichtbij is. Het park is helaas alleen best klein. Burgers Zoo is wel weer heel groot, maar voor ons weer een stuk verder weg. En helaas zijn veel dieren alleen van ver weg te bewonderen in Burgers Zoo en in Amersfoort weer van goed dichtbij. Ieder park heeft dus zijn voor en nadelen, maar Burgers Zoo staat bij ons toch wel op nummer 1! En we zijn ook dol op aapjes kijken in de Apenheul.
 
Nummer 3: Attractiepark Slagharen
 
Mei vorig jaar zijn we met z'n vieren een dagje naar Attractiepark Slagharen geweest. Via vakantieveilingen kreeg ik het uitje aangeboden om het park te reviewen. Dat was echt geweldig. We hebben een super dag gehad, want het was die dag ook nog prachtig weer. Normaal betaal je 27,50 per ticket, maar via verschillende aanbieders kun je tickets kopen voor lagere prijzen.
 
Er was heel veel te doen voor de kinderen. Hayden vond de Oldtimers ontzettend gaaf en Hayley het rijden op de kleine pony's. In het park zijn verschillende speeltuinen, shows, attracties voor jong en oud en er is ook een soort van winkelstraatje in verschillende thema's met kermis- achtige spellen.
 
Voor ons is het park alleen nog best ver weg. Vanuit ons huis was het ongeveer 1,5 uur rijden en met 2 kleine kinderen die niet graag lang in de auto zitten is dat best vermoeiend. We willen dit jaar heel graag op vakantie in het park. Dan kunnen we een weekje genieten zonder de lange auto rit.
 
Nummer 2: SprookjesWonderland
 
7 April zijn we een dagje met de kinderen naar Sprookjes Wonderland gegaan in Enkhuizen. Mijn man was die dag jarig en Hayley had heel toevallig studiedag. We wilden eigenlijk die dag naar de Efteling. Maar wilden liever een dagje iets goedkoper uit zijn. En Sprookjes Wonderland is een prima alternatief als je kleine kinderen hebt! Het park is stukken goedkoper dan de Efteling, je betaald namelijk 9,50 per persoon en Hayden was nog net gratis.
 
Het park staat in het teken van, ja duh, sprookjes! Er is een sprookjesbos, een kasteel, een hele grote speeltuin, een kinderboerderij, een treintje en verschillende soorten attracties en bezienswaardigheden. We waren er al eerder geweest toen Hayley kleiner was. En dat is toen ontzettend goed bevallen. Sprookjes Wonderland is zeker een aanrader en erg geschikt voor kleinere kinderen.
 
Nummer 1: Speelpark Oud Valkeveen
 
Mijn absolute favoriet is speelpark Oud Valkeveen. Het park ligt in Naarden en dat is voor ons dus ontzettend dichtbij. Binnen 20 minuten zijn wij al bij het park. De entree is 9,95 per persoon en tot 2 jaar gratis.
 
Er zijn veel verschillende soorten attracties en speeltuinen. Er is zelfs een mini achtbaan en het park ligt aan het strand. Met mooi weer zijn er ook nog verschillende water activiteiten en ook worden er shows gehouden. Ik ken dit park al van kleins af aan, want als klein meisje ben ik er zelf ook meerdere keren geweest. Voor ons is dit het ideale uitje. Er is veel te doen voor de kinderen, het park ligt dichtbij huis en de entree prijs is niet hoog.
 
 
Categories:

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!