woensdag 1 januari 2014

 
Ten eerste: allemaal een gelukkig nieuw jaar! Wij hebben oudjaars avond thuis doorgebracht. Hayley wilde vuurwerk kijken, maar tegen middennacht was ze niet wakker te krijgen. Ze heeft 2 minuten met haar ogen op half 7 gekeken. Het was veel en mooi vuurwerk. De volgende ochtend wist ze daar niks meer van en was ze boos dat ze het vuurwerk had gemist. Gelukkig hadden we nog kindervuurwerk liggen en ging Pablo dat met haar afsteken voor de deur.

En dan is het 1 januari 2014, wat doe je op zo'n dag? Alles is dicht. We hadden geen idee wat we moesten doen. Maar ik wist 1 ding wat zeker weten open zou zijn. Wie hebben er 24 uur per dag verzorging nodig? Precies, dieren in de dierentuin. En dus pakten we aan het begin van de middag onze spullen en reden richting Amersfoort voor een middagje wandelen in de dierentuin.

Hayden is super makkelijk en hij vond het reuze gezellig om mee op sleeptouw te gaan. Echt warm was het niet (logisch voor januari), maar het zonnetje scheen een beetje dus dat was wel lekker. De kindjes waren goed aangekleed en zo was het wel een aantal uur vol te houden.

Eenmaal binnen wilde Hayley meteen naar de speeltuin. Wij vonden het prima en liepen de middag gewoon lekker achter haar aan. Ik besloot Hayden ook in een schommel te zetten. Hij is zo enthousiast over het leven dat ik zeker wist dat hij het leuk zou vinden. En hij vond het ge-wel-dig. Zo schattig!

Na een uurtje wandelen zijn we een warme chocomelk met slagroom gaan drinken om een beetje op te warmen. Ondertussen had ik een extra laag kleren bij Hayden aangedaan zodat hij daarna warm in de wagen kon gaan slapen. En dat deed hij ook. Wij hebben daarna dus rustig kunnen wandelen en alle dieren kunnen bewonderen. Het leuke aan Amersfoort is, dat je bijna alle dieren van heel dichtbij kan bekijken door glas. Zoals de tijger hierboven. Apart he? Hayley vond het cool, maar rende gillend weg toen de tijger dichtbij het glas kwam. Ook wel logisch, want wat zijn die beesten enorm groot.

Halverwege de middag begon het steeds kouder te worden. Gelukkig stonden er door de hele dierentuin vuur korfen verspreid en kon je hier en daar opwarmen.

Na 4 uur lang dieren bewonderen en spelen wilden we ook wel graag naar huis. Traditie getrouw kregen de kindjes een knuffeltje uit het winkeltje en daarna reden we richting huis. Een prima begin van het jaar. Wel koud, maar heerlijk om er even uit te gaan.

Categories:

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, zo'n uitje op 1januari. Wij hadden een dagje nieuwjaar wensen bij de oma's. Groetjes ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Wij hadden vandaag een enorme luier- en familiedag en trekken morgen naar de dierentuin! :-)
  Gelukkig Nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel plezier! Jij ook een gelukkig nieuw jaar.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee! En wat een geweldige foto van Hayden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dierentuin = altijd gezellig.....alhoewel de laatste 3x de speeltuin in de dierentuin leuker gevonden werd;)... hier (helaas) een klusdag gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi hier is ook vrijwel ook altijd meteen "Ik wil naar de speeeeeltuin!"

   Verwijderen
 5. Leuke foto's! dierentuinen zijn zo leuk<3

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!