donderdag 5 december 2013

 
Vandaag is het 5 december en dus hadden wij pakjesmiddag! Ik wilde het echt 5 december vieren vanwege het Sinterklaasfeest op school. Daar krijgt Hayley momenteel zoveel mee van Sinterklaas. Hoewel ik het idee heb dat ze het hele verhaal niet helemaal gelooft, probeer ik haar toch mee te slepen in de magie van Sinterklaas. Want dat moet het gewoon zijn. En dat is reuze spannend.

Hayley was om 12:00 uur al klaar met school. Vanwege de harde wind haalde Pablo haar op. Hij moest helaas tot de avond werken en kon dus geen Sinterklaas met ons mee vieren. Gelukkig kwamen mijn ouders halverwege de middag.

"Wanneer komt Piet de kado's brengen dan mama?" Ik vertelde haar dat hij snel zou komen. Vanwege het weer had ik geen idee hoe ik het zou aanpakken. Normaal bonken we op de deur en zetten we buiten de zak neer. Maar vanwege de storm was dat geen optie. Ik stuurde Hayley en mijn moeder naar boven om maar eens via het raam naar buiten te kijken waar Piet bleef met de kado's.
Snel zette ik alles binnen neer en strooide wat pepernoten over de grond. Ik sprak met mijn vader af dat ik naar boven zou gaan en hij hard zou bonken op de deur en ons zou roepen dat zwarte Piet was geweest. Die Hayden zag het allemaal gebeuren, maar ach, weet hij veel.

Hayley genoot van de spanning en sensatie en kwam snel naar beneden toen mijn vader ons riep. Ze was verrast door de hoeveelheid cadeaus. Ik zag meteen de spanning. Alles moet op zo'n moment zo snel mogelijk open. Ik probeer er altijd een beetje de tijd voor te nemen en ze rustig om de beurt een cadeau te laten uitpakken. Maar de spanning en adrenaline doet zoveel met zo'n kind.

Ik wilde het eerst wat klein houden. Maar ik kon het toch niet laten de dag van te voren nog wat erbij te halen. Ik houd gewoon van die blije gezichtjes. Die zijn onbetaalbaar. En gelukkig had ik dat gedaan. Ik had namelijk voor Hayley nog een barbiepop van My Little Pony gekocht. Nou, die viel helemaal in de smaak. Ze begon gewoon te gillen en te stotteren.

 
En Hayden vond het ook geweldig; de aandacht, papier scheuren en rammen op alles met licht en geluid. Hij was reuze blij met zijn pakjes. Om 18:00 uur is hij ook zonder gezeur gaan slapen. Heerlijk. Alleen om die reden mogen we elke dag pakjesmiddag vieren ;).
 

 
Het was een leuke middag/avond. Hebben we dat ook weer achter de rug. Nu gaan we richting de kerst. En aankomende zondag gaan we ons huis versieren. Leuk die feestdagen! Hebben jullie ook een leuke pakjesavond gehad?

3 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat jullie het gezellig hebben gehad. De kindjes zien er blij uit! Daar gaat sinterklaas om! Nu op naar de kerst, ook reuze gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk he ? Wij vanmiddag nog 1 keer en dan is het sloes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er uit als een zeer geslaagde Sinterklaas! Haha ik zat te denken als Hayden later iets ouder is en hij op een dag zegt rond Sinterklaas: mama vroeger toen ik klein was zetten jullie allemaal zakken met cadeautjes in de kamer waarvoor was dat? Haha

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!