zondag 22 december 2013

Sinds de geboorte van Hayden zijn Hayley en ik niet meer continu samen. Hayden hoort er ook bij en krijgt ook de nodige aandacht en service (zoals wij dat hier noemen).

Ik moet de aandacht verdelen tussen twee kindjes. Iets wat voor Hayley in het begin heel erg moeilijk was. Gelukkig nu niet meer. Hayden hoort er voor haar helemaal bij. Als hij even op bed ligt, krijg ik meteen de vraag: "Waar is Hayden?" Ze houdt wel van hem, dat is duidelijk.

Maar toch hebben we af en toe behoefte aan de moeder-dochter-qualitytime. Ik ben weinig met haar alleen. De één op één aandacht met Hayden heb ik zodra Hayley op school zit. Maar met haar heb ik dat niet vaak. Dus sinds een aantal maanden hebben wij zo nu en dan: meisjesdag. Een dag verboden voor de mannen en alleen wij 2 gaan samen op pad.

En zo was het gisteren weer meisjesdag. Normaal gaat ze op zaterdag naar haar opa en oma, maar deze keer bracht Pablo alleen Hayden erheen. Ze was wat van slag. Ze moest Hayden missen en wilde ergens ook wel naar opa en oma; dat was ze zo gewend. Maar toen ik haar vertelde dat het meisjesdag was, was ze ook wel blij. We zouden in de middag gaan shoppen.

Helaas viel het weer erg tegen. Jeetje wat wordt het koud. En dan ben ik ook nog eens flink verkouden al 2,5 week. Het wordt allemaal niet beter. Maar we hebben er het beste van gemaakt. Ik had haar een nieuwe outfit beloofd en ook had ze een nieuwe pyjama nodig en wat ondergoed. Sinds zij naar school gaat, moet ik heel veel wassen aangezien ze elke dag iets schoons aan moet. En Hayden groeit als kool. Van de week heb ik zijn kast uitgezocht. Hij paste bijna niks meer. Van de één op de andere dag zaten de pijpen van zijn pyjama bij zijn knieën. Het werd alweer tijd voor maatje 80 en dat met 8 maanden.

En als ik kleding ga shoppen voor de kinderen doe ik dat tactisch. Ik wil altijd zoveel mogelijk leuks, voor zo weinig mogelijk geld. Ik maak van dat winkelen een top sport. Zo kocht ik een outfit voor Hayley en een trui voor Hayden bij de Primark. Ik koop er niet veel, want qua kwaliteit valt het gewoon best tegen. Het meeste hebben we gekocht bij de V&D. Daar is de sale geweldig. Ik had ook nog korting- stickers die ik op de afgeprijsde artikelen kon plakken. Uiteindelijk had ik een tas vol leuke kleding van goede kwaliteit die per stuk goedkoper waren dan kleding bij de Primark.

Een aantal gekochte kleertjes voor Hayden.
 
Primark outfit voor Hayley.
Ook hebben de kindjes allebei een kerstcadeau gekregen. Bij de V&D hadden ze een rek vol met dieren. Van die levensechte poppetjes. Ik had ze al vaker gezien in de speelgoedwinkel en toen vond Hayley ze al geweldig. Ze kreeg het dan ook weer voor elkaar mij om te praten en thuis te komen met twee hondjes. En voor Hayden kochten we een set blokken, dat vindt hij weer geweldig. Maar dat waren dan wel de kerstcadeaus voor dit jaar. Sinterklaas heeft ze goed genoeg verwend en ook was Hayley kort geleden jarig.

Schleich hondjes; het kerstcadeau voor Hayley.
Na al dat winkelen waren we moe en ook nog doorweekt van de regen. De rest van de middag hebben we gezellig bij mijn ouders gezeten. Hayley wilde daar dolgraag heen en ook miste ze haar broertje. Ik genoot ook wel van het stilzitten op de bank. Want dat winkelen is leuk, maar ook heel vermoeiend.

4 opmerkingen:

  1. Aahh zo leuk!! Als mijn moppie groot genoeg is wil ik dat ook zeker inlassen! Nu volstaan bezoekjes aan de kinderboerderij, bibliotheek ook wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes... wij gaan weer los in de kerstvakantie! allemaal leuke dochtermama dagen... heb er zin in!

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!