woensdag 11 december 2013


Wie krijgt er nou nog echte post? Zoals een lange brief van een verre vriendin, een kaartje van een familielid of ander handgeschreven/geknutselde post. Ik zie het weleens voorbij komen dat er groepen mensen zijn die elkaar snailmail sturen. Gewoon om de echte post te eren en elkaar leuke creatieve spullen te sturen. Ik heb al heel lang geen echte persoonlijke post meer gehad, tot gister.

Ik had in de middag de post uit de brievenbus getrokken. Ik legde het op de kast en bekeek snel de stapel rekeningen en reclamefolders. Elke dag hetzelfde. Post is niet meer boeiend, eerder irritant. Snel ging ik ook weer wat anders doen, saaie post. Een aantal uur later pakte ik het bouwmarkt krantje om die even door te spitten. Tot mijn grote verbazing zag ik daaronder een envelop. Mijn naam en de naam van Pablo stonden in een onbekend handschrift geschreven op de envelop. Het adres klopte, dus het moest wel voor ons zijn.

Ik pakte de envelop op en voelde eraan. Het voelde als een brief. Uit nieuwsgierigheid maakte ik de envelop snel open. Er zaten 2 A4tjes in. 1 Met 2 krantenartikelen over een (voor mij) onbekende dame uit Utrecht en 2 papieren voetjes met een gedichtje erin en erop.

De envelop kwam van Margaret, een verzamelaarster uit Utrecht. Zij spaart geboortekaartjes van baby's die om een of andere reden in het nieuws zijn geweest. Na het interview in het AD heeft ze ons adres opgezocht en de brief gestuurd. Nu vraagt zij of ik haar geboortekaartjes van mijn kinderen wil sturen. Haar verzameling bestaat inmiddels al uit zo'n 17.000 geboortekaartjes. En zo heeft ze ook een speciale map voor bedankjes en geboortekaartjes van vorstenhuizen.

Wat een bijzondere hobby. En het lijkt mij een eer om deel uit te maken van haar verzameling en dus stuur ik haar een geboortekaartje en foto van Hayden met een korte brief erbij. Van Hayley heb ik geen extra geboortekaartje meer dus die kan ik niet mee sturen. Aan het einde van de week doe ik de envelop op de post. Ik hoop dat ik een fanatieke verzamelaarster dan heel blij heb gemaakt!

1 opmerking:

  1. ik spaar ook geboorte kaartjes maar ik heb er niet zo veel som kun je er iets uithalen
    soms haal je er ook iets uit wat de ouder uitstraalt

    anita

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!