vrijdag 8 november 2013

 
Spullen een make-over geven dat vind ik altijd wel leuk. Zo hebben we laatst een heel oud kinderfietsje in een compleet nieuw jasje gestoken. Dat project was ontzettend geslaagd. Dat soort dingen konden we wel vaker doen. Zo was de oude kinderstoel ook wel toe aan een nieuw uiterlijk.

De kinderstoel die we 4 jaar geleden voor Hayley kochten was inmiddels wel toe aan een laagje verf en een nieuwe stoelverkleiner. Vorige week zondag kochten we een ontzettend leuke stoelverkleiner van Woezel en Pip bij de Babydump. De kinderstoel moest dan wit worden. Ik zag het helemaal zitten. Al viel het verven erg tegen. Ik wilde hem wit spuiten, maar was de verf vergeten te halen de dag van te voren, stom stom. Schilderen is zoveel meer werk!

Maar goed dan maar met de kwast aan het werk. En het was veel werk, want hij moest ontzettend veel lagen krijgen om wit te lijken. Ik zag mijn projectje langzaam in elkaar storten. Bang dat het niks zou worden, verfde ik maar door. Wie weet zou hij er met genoeg lagen wel goed uit zien.

Na de zoveelste laag en 4 dagen verven was ik er klaar mee. Ik haalde vanmorgen de stoel naar beneden en zette hem in elkaar met de stoelverkleiner erop. Het zag er best oke uit. Niet perfect, maar prima om aan te zien. Maar toen ik eenmaal het blad erop wilde schuiven begon de ellende. Hij schoof niet vloeiend en door het gewelddadige schuiven van mij brokkelde de verf aan alle kanten af. Niet zo best. Door de verf past hij gewoon niet meer goed in elkaar. Balen. Ik zie het niet zitten om hem nu de komende 2 jaar nog te gebruiken.

Zo op de foto ziet hij er goed uit. Maar de kinderstoel is niet meer gebruiksvriendelijk en van dichtbij niet super om aan te zien met al die verfdruipers. Nee! Tijd voor een nieuwe stoel. Woensdag als ik mijn salaris heb bestel ik er 1 online. Heb al een prima stoel gezien voor 6 tientjes bij de Wehkamp. Van die stoel gaat hij vast de komende jaren veel plezier hebben.

De komende 4 dagen moet hij het even met deze stoel doen, maar dat geeft niet. Vanmorgen heeft Hayden voor het eerst in de stoel gezeten. Ik heb er lang mee gewacht, want ik vond dat zijn rug sterker moest worden. Nu hij vloeiend van rug naar buik draait, mag hij erin zitten van mij. Hij is intussen ook al bijna 7 maanden, dus het werd zeker wel tijd.

Wel leuk om hem even te zien zitten in de stoel waar zijn zus al die jaren in heeft gezeten. Dat doet me goed. Maar het is tijd voor zijn eigen stoel. Wordt vervolgd dus...
Categories: ,

2 opmerkingen:

  1. Geen idee of die zitverkleiner past en het is geen hout, mr die van de ikea van nog geen twintig euro zijn echt ideaal! Kunnen zelfs onder de douche als ht nodig is ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer van al je werk... met dit soort dingen/meubels moet de verf eerst echt ff een weekje uitharden voordat je het in in elkaar kunt zetten (ben ervaringdeskundige ;) van het renoveren van Tripp Trapp stoelen).. en idd. gwen die Ikea stoel daar zweer ik ook bij... die nam ik overal mee naar toe...

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!