dinsdag 15 oktober 2013

Gisteren was Hayden precies 6 maanden oud. Een half jaar alweer! Dus over 6 maanden is hij jarig. Een leuke gedachte, maar laat hem nog maar even baby zijn hoor.

Inmiddels krijgt hij van alles te eten: potjes fruit, groenten, kip, vlees, rijst, toetjes, pap en brood. Het allerliefst eet hij tegelijk met ons. Want zodra wij eten, en hij niet, wordt hij boos. Maar gelukkig is hij niet meer zo ontzettend hongerig. Soms laat hij zijn laatste papje zelfs staan, omdat hij vol zit van al dat eten de hele dag. Hij groeit nu ook niet meer zo heel hard. Hij is dol op eten, maar absoluut niet meer onverzadigbaar.

Pablo is gisteren met hem naar het consultatiebureau gegaan. Ik kon helaas niet mee, want ik heb griep. Op het consultatiebureau zijn ze erg tevreden. Hayden weegt bijna 9 kilo en is ongeveer 70 cm lang. Zijn groei curve gaat niet meer extreem omhoog, zijn nekje wordt stevig en ook zijn hoofdje ziet er qua vorm goed uit. Ze zijn zelfs zo tevreden dat hij met 7/8 maanden niet op controle hoeft te komen, maar pas met 9 maanden.

Wel heb ik volgende week de kinderarts aan de telefoon. Vorige week woensdag hebben we de controle echo gehad van zijn nieren. Lekker stressvol weer. Bij de afdeling radiologie zijn ze namelijk alles behalve aardig. Om je te melden moet je een nummertje trekken, om vervolgens weer gestuurd te worden naar een wachtkamer. Belachelijk!

De echo ging gelukkig wel goed. Al duurde het vrij lang en Hayden begon ook te huilen na een tijdje. Dat gefriemel en die koude gel is natuurlijk ook helemaal niet leuk. Over de inhoud van het onderzoek kon de echoscopiste niks zeggen. We moeten dus echt wachten op het oordeel van de kinderarts. (Voor diegene die niet weten waarom Hayden naar het ziekenhuis moest voor een echo: tijdens mijn zwangerschap was te zien dat Hayden een verwijd nierbekken heeft. De verwijding is minimaal en 2 weken na zijn geboorte heeft hij ook een controle echo gehad. De kinderarts was toen tevreden met wat ze zag, maar toch moesten we met 6 maanden weer op controle komen.) Fingers crossed dus dat nog steeds alles goed is en we niet meer op controle hoeven te komen!

Verder gaat alles goed. Hij begint wat af te kletsen en sinds een week roept hij: "Heee-lieee." Heel raar. Het lijkt alsof de naam van zijn zus zijn eerste woordje gaat worden. Pablo en ik kijken elkaar iedere keer verbaast aan zodra hij dat roept. Het zou toch wel heel bijzonder zijn als dat zijn eerste woordje is. Hij is ook zo'n fan van zijn grote zus!
 
Hieronder een filmpje van zijn eerste woordje. 


Categories:

4 opmerkingen:

 1. Jeetje zeg, 6 maanden alweer - ik weet nog dat ik las dat hij net geboren was. De tijd vliegt! Wij van de wk eerste verjaardag van Olivia gevierd, echt een mijlpaal weer hihi. Vet schattig dat filmpje - hij lijkt idd zijn zus te roepen :) Jullie een fijne week gewenst - Hayleys bday en jullie trouwdag zie ik - drukke boel dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker de tijd vliegt. Jij nog gefeliciteerd met de verjaardag van Olivia! De verjaardag van Hayley is over 3 weken, maar aankomende maandag is onze trouwdag :) maar er komen zeker weer drukke weken aan!

   Verwijderen
 2. Wat een super schattig filmpje zeg...en ja, het lijkt er echt op dat hij z'n zus roept...super schattig....succes nog ff met de uitslag van het ziekenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) we wachten af. Vind het wel spannend hoor.

   Verwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!