dinsdag 10 september 2013

 
Vandaag was het dan zover: de laatste keer controle op het consultatiebureau voor Hayley. Tenminste we dachten dat we vandaag moesten. De afspraak staat al weken in mijn agenda. Maar toen we aankwamen zeiden ze dat we er morgenochtend moesten zijn. En zo gaat het wel vaker als wij naar het cb moeten, het is altijd stressen of er gaat wat fout. Gelukkig konden we wel gewoon geholpen worden!

We begonnen met de standaard controle. Hayley weegt 16,2 kilo en is 104 cm lang. Ook moest ze bouwen met blokken, figuren tekenen en hebben we gepraat over haar ontwikkeling. De arts vroeg heel toevallig of Hayley ook al kan fietsen. Gelukkig zijn we daar dan ook net aan begonnen.

Daarna kwam de ogentest. Ook wel een belangrijk moment. De ogentest van vorig jaar was prima verlopen, maar het blijft toch iedere keer spannend. Maar Hayley kon alles zien tot de norm. Het ene oog iets beter dan de andere, maar alles is prima.

Tot slot kwam het meest vervelende: het prikje. Met 4 jaar krijgen kindjes de herhaling van de DKTP prik die het eerste jaar wordt gegeven.
Deze keer dus een prik in de arm. Ik had Hayley flink voorbereid de afgelopen weken. Een prikje kan pijn doen, maar we beloofden haar goed vast te houden tijdens de prik. Ze heeft de afgelopen maanden ook goed meegekeken toen Hayden die naaldjes in zijn benen kreeg. En nu was zij dus aan de beurt. De arts deed het gelukkig heel snel. Ze zat bij Pablo op schoot, hield haar knuffel vast en ik hield haar beentjes vast. Voordat we het wisten was het voorbij. Ze gaf geen kick. Alleen was ze zo verbaast dat het al voorbij was, dat er een momentje traantjes in haar ogen sprongen. Maar het zat erop.

We hebben de arts een stevige hand gegeven en zijn richting de stad gereden. Pablo had Hayley beloofd dat ze na de prik een Furby zou krijgen. Dat wilde ze zo graag hebben.
Het kan zijn dat ze ziek gaat worden van de prik. Vervelend is dat. Ik hoop dat ze er geen last van krijgt. We wachten even af. Ze heeft in ieder geval een nieuw vriendje waar ze lekker mee kan knuffelen.

Categories:

4 opmerkingen:

 1. De laatste keer is weer een mijlpaal he! En ook al zo'n flinke dame die geen kik gaf Stoere Hayley

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed hoor haley!


  Hopelijk wordt ze er niet ziek van, Sem heeft ook pas zijn laatste prik gehad en ik dacht dat zal wel mee vallen hij is er van geen 1 ziek geworden dus van deze ook niet dacht ik :( helaas is Sem van deze erg ziek geweest, hoop dat het dan ook mee valt voor haar!

  Sterkte en veel plezier met je furby :)

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh stoere meid! En de laatste keer al weer voor haar. Volgende keer wordt de schoolarts waarschijnlijk? Fijn dat jullie toch geholpen konden worden, ondanks de verkeerde datum....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 104? Zo grappig Aron is 101! Spannend bijna naar school ook dan zeker?

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!