donderdag 4 juli 2013

Wat een ellende hebben we gehad de afgelopen 1,5 maand. Hayden heeft zoveel gehuild. Eerst dachten we dat bakeren de oplossing was. Maar dat bleek maar tijdelijk te werken. Al snel begon Hayden weer non stop te huilen. Vooral de avonden.

Afgelopen week waren we het zat. Dat waren we het al een tijdje natuurlijk, maar toen was het breekpunt. Hayden is een hongerige baby. Dan maar overstappen naar voeding voor dit soort baby's, want zo kan het echt niet langer. Hij wilde namelijk weleens om de 1,5/2 uur een fles, als hij dat niet kreeg flipte hij helemaal. Ik kon dan rekken met 2,5 uur tussen de voeding, maar wel met veel gehuil. Dat is natuurlijk ook niet leuk voor Hayley, dus we werden er allemaal gestrest van. En vaak was hij dan nog niet tevreden na het drinken van zijn fles, drama dus.

Pablo kwam van de week thuis met Nutrilon Forte. De voeding voor hongerige baby's. Na wat research op internet, waren we erachter dat we de voeding wel moesten opbouwen. Het was verstandig de voeding nog te mengen met Nutrilon standaard. Dat leek ons voor de darmpjes ook het beste. En zo bouwden we de voeding langzaam op, steeds meer schepjes Forte en steeds minder schepjes Standaard.

We zitten nu al bijna op een volledige Forte voeding. We gaan nog even door totdat de Standaard bus helemaal leeg is. En wat een verandering hier in huis! Hayden is een hele tevreden baby momenteel. Overdag slaapt hij de laatste dagen veel meer ontspannen. Ook zit er nu 4 uur (!) tussen iedere voeding en drinkt hij flesjes van 200 cc. En heeft hij in totaal 5 voedingen per dag.

Alleen in de avond gaat hij alleen nog 'spoken'. Dan is hij klaarwakker. We geven hem dan volop aandacht en spelen met hem. Rond half 9 krijgt hij dan een fles van 225 cc, want dan pas is hij helemaal voldaan voor de nacht. Meestal slaapt hij dan tot half 6 in de ochtend. Heerlijk! Zo kunnen we een hele nacht slapen en aangezien hij om half 10 op bed ligt, hebben we ook nog tijd voor elkaar.

Het is natuurlijk ontzettend puzzelen met ritme voor baby's. Ik was zolang op zoek naar een goed ritme, maar we lijken er nu 1 te hebben gevonden. Het ritme zal wel steeds veranderen, aangezien we binnenkort weer gaan beginnen met hapjes. Maar het begin is er, er is ritme en er is zeker een regelmaat. En dat betekend: rust!
Categories:

7 opmerkingen:

 1. Ah wat fijn dat jullie op deze manier de oplossing gevonden lijken te hebben, wat moet dat rust en een fijne sfeer geven in huis :) Deze knul wil net zo groot groeien als zijn papa, daar heeft hij wat extra voor nodig hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel fijn zeg! dat doet het hele gezin goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heavy allemaal! Gelukkig doet hij het goed op de nieuwe voeding. En ach, ik voed nog steeds op verzoek en een duidelijk ritme hebben we ook niet. Het loopt verder prima dus ik vind het wel best.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat het maar lang zo mag blijven gaan! Fijn zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie nu een ritme hebben gevonden met de kleine en dat hij niet meer zoveel huilt doordat hij trek heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hadden dit ook met Liam (5 weken te vroeg geboren)
  Hij kwam veel aan en huilde veel maar door de Forte voeding ging het zoveel beter! Uiteindelijk toen we naar 2 gingen zijn we standaard gaan geven want die was ook wat dikker en om te proberen en dat ging ook goed!
  Zo fijn als er weer een ritme ibzit en je niet de hele dag bezig bent met flessen geven en gedoe! Huilen in de avond deed hij rond de 3 maanden ook en dat ging wel over (wat was dat fijn die rust weer) Maar je verhaal lijkt erg op die van ons :-) Liefs, Melissa

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!