woensdag 15 mei 2013

Het is alweer 2 jaar geleden dat we besloten dat ik zou stoppen met werken om fulltime voor Hayley te zorgen. Vorig jaar schreef ik een blogje over dat ene jaar dat ik al thuis zat. Vandaag een update over mijn 2 jarig jubileum als thuisblijfmoeder.

Of het me verveeld? Momenteel niet aangezien ik mijn handen vol heb aan twee kindjes. Maar er zijn momenten geweest dat ik mij absoluut verveelde. Vooral toen ik hoogzwanger was van Hayden. Ik had geen energie om iets te ondernemen en veel bezoek had ik niet over de vloer. Hayley was veel bij mijn ouders en ik lag zoveel mogelijk te slapen. Ook kon ik mijn energie niet stoppen in het huishouden of iets dergelijks, de energie was er namelijk niet. Ik verveelde me gek toen.

Nu dus niet meer. De dagen vliegen voorbij. Hoe vroeg de dag ook begint, voordat ik het weet zitten we met z'n allen aan tafel te eten. Soms vraag ik me weleens af wat ik nou doe op een dag, aangezien de uren zo snel voorbij gaan. Vroeg in de ochtend zit ik al volledig gedoucht, aangekleed en opgemaakt op de bank. Nouja zitten, ik vlieg door het huis heen, de hele dag: flesjes maken, billetjes afvegen, mondjes vegen, stofzuigen, spelen, beetje tv kijken, broodjes smeren, kindjes badderen etcetera. En dat drukke schema verveeld absoluut niet. Ik kom de dagen wel door.

Pablo werkt gelukkig iets minder. Voordat Hayden was geboren werkte hij zo een hele week van 09:00 tot 21:00. Ik zag hem dan de hele dag niet, want 21:30 uur ging ik naar bed. Nu is hij elke dag rond etenstijd thuis om voor ons te koken en dan eten we gezellig samen. Zodra Hayley naar bed is, gaat hij dan nog weleens een uurtje de deur uit om te werken of doet administratie aan de tafel beneden. Ik vind het allang best dat hij thuis is met het eten en mij hier en daar een handje helpt. En we zien elkaar een stuk meer, dat is het allerfijnste. Van work-a-holic is hij veranderd in een echte familyman!

Ik word op lange termijn geen work-a-holic denk ik, maar in de toekomst ga ik weer werken. Wat ik ga doen en op welk termijn laat ik nog even ter zijde. Het gaat nog wel eventjes duren, dus voorlopig ben ik nog thuisblijfmama. Dat is een beroep dat ik met veel liefde uitoefen.

2 opmerkingen:

  1. Respect! Ik denk er wel eens over na, maar denk dat ik gillend gek wordt als ik mijn twee werkdagen zou missen. Dat zijn echt mijn bijkomdagen ;-)
    Fijn dat het jou zo goed bevalt. Geniet er maar lekker van zolang dat kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yep! Respect....Ik ben ook heel blij met mijn 2 dagen buitenshuis werken...heb het vorig jaar een x aantal maanden geprobeerd of het thuisblijfmama iets voor me is... ook omdat het financieel mogelijk was/is..... maar nee, ik had verschrikkelijk veel heimwee naar m'n werk en kon m'n draai niet vinden...ik werd er chagerijnig van.... ik ben een veel leukere moeder met 2 dagen buitenshuis werken...en merkte dat onze dochter haar 'papadag' heel erg miste, ze heeft er vaak naar gevraagd...

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!