dinsdag 20 november 2012

Vanmorgen om 09:00 uur moesten we er weer eens heen: het consultatiebureau. Het was alweer een jaar geleden dat we voor het laatst waren geweest, dus het werd weer eens tijd voor een APK.

Deze keer werden de ogen getest door middel van een plaatjestest. Er werd een bord neergezet met verschillende figuurtjes erop, zoals een huis of een poes en Hayley moest dan vertellen wat ze zag. De figuurtjes werden alsmaar kleiner.
Eerst werden de oogjes getest zonder speciale bril en daarna met.
Het was een bril waarmee steeds 1 oog werd afgedekt, helemaal niet leuk natuurlijk!
We moesten haar even overhalen, maar uiteindelijk wilde ze de test toch wel doen met bril en bij mij op schoot.
Ze is geslaagd gelukkig. En over een maand of 9 moet ze terugkomen voor de volgende visustest.

Voor de rest gaat alles prima. Madam is 95,5 cm groot en weegt zo'n 14 kilo. Ze praat prima, maar haalt altijd de "r'" en de "l" door elkaar. Ze vindt heel veel dingen bijvoorbeeld "heel reuk" of ze heeft als ze op een foto gaat "een hele mooie rach".
We gaan thuis flink oefenen, maar mocht het niet baten, dan loop ik toch eventjes naar binnen bij de logopedie.

Hayley is een sociaal en passief meisje. Ze is te lief voor andere kindjes om zich heen, waardoor vaak het kaas van haar brood wordt gegeten. Dat is soms wel moeilijk om te zien voor mij. Veel kinderen duwen (letterlijk) van zich af en Hayley is degene die altijd maar rekening houdt met een ander (typisch haar mama).
Op de peuterspeelzaal leert ze al van zich af te bijten en het gaat steeds beter, maar van mij mag ze best wat meer van haar af slaan. Tuurlijk vind ik het fijn dat ik zo'n lieve dochter heb en dat ze zo lief is voor haar medemens, maar ze mag best wat pittiger worden.

Over 9 maanden moet ze voor het laatst naar het consultatiebureau, die periode kunnen we dan afsluiten, tenminste voor haar dan. Tegen die tijd is de baby geboren en dan begint het allemaal weer van voren af aan.
Categories:

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat Haley het goed gedaan heeft!! Rosalie spreekt de R niet uit, ze maakt er een L van hahaha. Ik benoem de R wel vaak maar veel nut heeft het ( nog) niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!