donderdag 12 juli 2012

Stel je eens voor: je bent een meisje van bijna 3 jaar oud. Elke ochtend rond 09:00 uur word je wakker en staat er meteen iemand voor je klaar die je een lekker broodje en drinken geeft. De hele dag kan je met speelgoed spelen, knutselen, koekjes eten en andere leuke dingen doen. 1 Persoon loopt continu om je heen: ruimt je rommel op, veegt je mond af, verschoond je luier, kleed je aan, doet je haar, maakt schoon etc.

Kortom alles wordt voor je gedaan, je hebt geen zorgen en toch zit je te zeuren. Je wilt meer. Het eten moet lekkerder, het speelgoed moet nieuwer, je wilt andere koekjes en mooiere kleren. Er is altijd wel wat te zeuren, want je lijdt aan het prinsessen syndroom.
Dan heb ik het nu uiteraard over mijn dochter Hayley. Sinds gister wilde ze opeens aangesproken worden met de titel: "Prinses Angelina." Angelina is haar tweede naam en ze vindt die naam ontzettend mooi. We zaten in de auto en Hayley kwam terug van een middagje opa en oma. Ik: "Ga je mee naar binnen Hayley?" Hayley: "Nee ik ben niet Hayney ik ben prinses Angelina." Pablo en ik keken elkaar verbaast aan. Owjee madam vindt zichzelf dus echt een prinsesje.

Hayley is verwend, ze is enigskinds dus dan kan dat. Ze krijgt daarom ook (bijna) alles. Voor haar is het dus doodgewoon om naar de speelgoedwinkel te gaan en ook iets mee te nemen. En zodra het woord "nee" valt kan dat wel even moeilijk voor haar zijn. Ze kan dan heftig reageren en zodra ze dat doet roepen we vaak dat ze lijdt aan het prinsessen syndroom. Gelukkig gaat ze niet krijzend op de grond liggen en met gebalde vuisten op de grond slaan. Ze begint meestal te huilen, maar dan leg ik haar gewoon uit waarom ze het niet krijgt. Maargoed dat hoort erbij, als ik haar alles ga geven wat ze wilt, dan wordt ze helemaal een verwend kreng. Ze is dan teleurgesteld, maar ligt zich er dan wel bij mij neer. Zo nu en dan koopt ze ook dingen met haar eigen centjes.

Natuurlijk spreek ik haar niet aan met de titel prinses Angelina, maar ik laat haar wel lekker zweven in haar fantasie wereld. Wat dat betreft is ze een echt meisje-meisje. Ze draagt iedere dag het liefst een prinsessenjurk, heeft gelakte tenen en zo nu en dan mag ze van mij een ietse pietse beetje roze ogenschaduw op haar ogen, gewoon omdat ze zich dan de hele dag ontzettend mooi voelt.
Ach..welk meisje wilde vroeger nou geen prinses zijn?

.
Categories: ,

12 opmerkingen:

 1. Haha die Hayley! Ik moest zo hard lachen toen ik het las,en vooral dat ze Angelina genoemd wilt worden.Rosalie heeft er nog geen last van maar misschien komt dat nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha geweldig! Dana is ook enigskind dus ook een beetje te verwend...gelukkig vraagt ze bijna nooit om iets in een speelgoedzaak en kan ze heel goed tegen Nee. Ik denk dat manlief en ik eerder iets voor Dana kopen als we wat zien dan dat Dana er zelf om vraagt ;-)

  Hier geen prinsesje, maar een klim en klauter meisje...altijd al geweest! Echt geweldig Prinses Angelina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha geweldig om dit te lezen! Super leuk! *maar kan me voorstellen dat het voor jou soms lastig is).

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ik voel me soms nog steeds een prinses.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha :) heerlijk. ik voel me vaak meer een slaaf:P

   Verwijderen
 5. Prinses Angelina.. ik ga stuk. Wat een klein dondersteentje is het toch ook. Super cute <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat komt door dat muisje. Angelina Ballerina! Daar is ze echt fan van. Super blij dus dat ze ook Angelina heet :)

   Verwijderen
  2. mooie foto's heb je erbij gezet!

   Verwijderen
  3. Thanks :) vanmiddag hebben we het kroontje gekocht, dus ff snel foto's gemaakt.

   Verwijderen
 6. Haha geweldig stukje. En ach dat hoort er ook gewoon allemaal bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, geweldig! Wat kan het leven als prinses toch heerlijk zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig en herkenbaar! Dat syndroom is hier al een poosje geleden maar ik kan me 1 ding nog heel goed herinneren. We waren aan het eten en ze weigerde om haar groenten op te eten want volgens haar aten prinsessen geen groenten!

  BeantwoordenVerwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!