donderdag 3 mei 2012


Vandaag hebben Hayley en ik toffeetaartjes met banaan gemaakt, ookwel banoffee pie genoemd. Heerlijke kleine zoete taartjes vol van smaak! 

De taartjes zijn in Engeland erg populair bij een high tea. Ze zijn erg makkelijk en leuk om te maken. En natuurlijk super lekker!




Wat heb je nodig om zulke lekkere taartjes te maken:

- 175 gram bastogne
- 150 gram roomboter
- 400 gram zoete gecondenseerde melk
- 60 gram bruine basterd suiker
- 3 bananen
- pak pure vlokken
- 250 ml slagroom

Hieronder zie je de stappen afgebeeld:


Bereidingswijze:
  1. Smelt de boter in de magnetron of in een pan op het vuur. Verkruimel de bastogne in een keukenmachine of stop ze in een stevige, plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de biscuitjes met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Verdeel de kruimels met de achterkant van een lepel over de vorm en de randen. Zet de taartvormpjes in de koelkast terwijl je de karamel maakt. 
  2. Stop de zoete, gecondenseerde melk in een steelpannetje met de bruine basterdsuiker en de roomboter. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde. Breng aan de kook en laat 8 – 10 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde. Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel. De karamel is klaar als hij genoeg ingedikt is, als je roert met de garde moet je de bodem even kunnen zien. Haal de pan van het vuur. 
  3. Haal de taartvormpjes uit de koelkast. Schep het karamelmengsel in de taartjes. Het mengsel wordt snel hard, dus werk snel (pas wel op want het is gloeiend heet!). Zet de pan eventueel nog even terug op laag vuur om weer wat vloeibaarder te worden. Laat de karamel afkoelen en zet de taartjes in de koelkast. 
  4. Klop, vlak voor het serveren, de slagroom stijf. Snij de banaan in plakjes.
  5. Verdeel de plakjes banaan over de taartjes. Schep (of spuit) de slagroom erop. Strooi de vlokken er overheen. Duw de bodem omhoog en zet de taartjes op een bordje. Serveer meteen.



    Eet smakelijk!
Categories:

8 opmerkingen:

  1. ziet er echt supermooi en lekker uit!! leuk gedaan met die foto's

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik was ook blij verrast dat de toffee zo goed was gelukt. Begin ik toch een keukenprinsesje te worden :) ik krijg er steeds meer plezier in. Het liefst maak ik zoete en lekkere dingen.

      Verwijderen
    2. hihi ja me 2 dat is toch het leukste om te doen! volgende keer brownies als ik langskom? ;)

      Verwijderen
    3. Mag jij meenemen:P ik heb nog geen goede oven :(

      Verwijderen
  2. Dat klinkt lekker ziet er goed uit zeg. Bedankt nog voor je lieve woorden op mijn logje xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Dank je. ze waren erg lekker maar wel machtig! toch vind ik de mon chou taart lekkerder

      Verwijderen

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!